Начало Спорт Федерацията по бадминтон предлага Балканиада и открито първенство в Панагюрище

Федерацията по бадминтон предлага Балканиада и открито първенство в Панагюрище

51
0
СПОДЕЛИ

Идята на федерацията е състезанието да се проведе в новата Многофункционална спортна зала в Панагюрище

badminton

Панагюрище да домакинства на Балканиадата през 2015 година. Това предложи председателят на федерацията по бадминтон проф.д-р Пюзант Касабян на кмета Никола Белишки при провеждането на турнира „Петър Велков“ през уикенда. Идята на федерацията е това състезание да се проведе в новата Многофункционална спортна зала в Панагюрище.

judo-bata2Проф. Касабян предлага в Панагюрище да се проведе и Евразийския турнир „България оупън“ който ще събере някои от най-големите световни имена в този спорт. Ръководството на федерацията, кметът и управителят на „Спорт Инвест“ Иван Нетов разгледаха спортната зала и се убедиха, че предоставените условия дана световно ниво и в игралного поле могат да се оформят цели 16 корта за бадминтон.

Припомняме, че през уикенда Панагюрище бе домакин на 18-я поред турнир по бадминтон за купа „Петър Велков“. В състезанието участваха момичета и момчета до 15 години от цялата страна – Пазарджик, София, Севлиево, Оряхово, Стара Загора и др., както и домакините от Панагюрище.
Организатори на състезанието бяха Българска федерация Бадминтон и БК „Панагюрище-95“. Турнирът протече под патронажа на кмета Никола Белишки.
След приключването на всички срещи се проведе церемония по награждаването, на която най-добре представилите се участници получиха медали, а заелите първите места – купи.

Детският турнир за купа „Петър Велков“ е посветен на един от най-големите радетели на бадминтона -панагюрецът Петър Велков. За първи път се провежда през 1997 година. Постепенно, набирайки скорост се превръща в едно от най-големите детски състезания извън държавните първенства. Всички клубове, които развиват детски бадминтон участват всеки ноември в този турнир.
Той се провежда само в дисциплината момчета и момичета единично и само липсата на голяма зала, пречи на организаторите да го превърнат в голям международен форум.