Начало Общество Фестивалът „Обратно към Корените“ през погледа на Милен Мулешков

Фестивалът „Обратно към Корените“ през погледа на Милен Мулешков

94
0
СПОДЕЛИ

10486840_758096564211988_1766126594_n

Сдружението WakeЪп! България събра този уикенд приятели от цялата страна и чужбина на шестия си фестивал “Обратно към Корените”. Той се провежда в магическата борова гора над град Куклен, по пътя за манастира “Св.Св. Козма и Дамян” в Родопа планина, на 15 километра от град Пловдив. Ето какво ни разказа нашият приятел Милен Мулешков за тазгодишния фест:

„Фестивалът беше много добър. Имаше доста хора – повече от всякога. И това създаде проблем със стигането до самото място, понеже пътят е тесен. А паркингът – уж много голям, не успя да побере всички коли и се наложи хората да спират по пътя и разминаването стана много трудно.
Сцените бяха наредени много интересно. Главната беше по-нормална. Но другите две бяха различни. Едната наподобяваше къщичка и беше качена на едно дърво, а пък третата приличаше на сфера. Имаше театри, на които не успях да отида, за съжаление. Също така прожекции на мачовете от Световното. През деня имаше лекции за по-любознателните. Например на една от тях темата беше: „Пчелата – моят приятел“. Изпълнителите бяха на много високо ниво. Нямаше слаб изпълнител.
Вечерта на първия ден – петък, беше определена за рап вечер. Лично мен тази вечер ме разцепи, защото тогава пяха най-яките BG групи – Denyo и Sensei, DRS и Nokaut.
Като изключим колите, с които напълнихме пътя и затруднихме движението, всичко беше „Обратно към Корените“.
Хората там не се чувстват като в града. Няма как да не създадеш нови приятелства. Поздравяваш се с всеки и всеки ти е приятел. Най-голяма впечатление ми направи група Bulgara. Невероятни са на живо.
Сдружението WakeЪП! България празнува и своя рожден ден на същото място, само че той е към края на месец септември. А зимата в някой клуб правят друг фестивал, който се нарича Wake up christmas. Миналата година членове на сдружението събираха помощи за бездомните, по-точно стари дрехи и храна, а след това вървяха и ги раздаваха на всеки бездомник, който видят“.

Очаквайте споделените емоции от фестивала и от Радина Джевелекова.