Начало Спорт ФК Оборище и Община Панагюрище организираха детски футболен турнир „Свободна България“

ФК Оборище и Община Панагюрище организираха детски футболен турнир „Свободна България“

СПОДЕЛИ

17903416_1843207172372071_3008879112908534436_n

Днес стартира турнирът „Свободна България“, посветен на 141-та годишнина от Априлската епопея, организиран от ФК „Оборище -Панагюрище“, със съдействието на Община Панагюрище.

В турнира участват 8 отбора от деца, родени 2006/2007 година, които са разпределени в две групи по 4 отбора.

Отборите са следните:

Първа група:

1-БОРИМЕЧКАТА

2-ЮНАЦИТЕ-1876

3-ХВЪРКОВАТАТА ЧЕТА

4-ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ

Втора група:

1-МЕСТНОСТТА ОБОРИЩЕ

2-КОПРИВЩИЦА

3-ОРЧО ВОЙВОДА

4-РАЙНА КНЯГИНЯ

6 КОМЕНТАРА

  1. Инженере готов ли си да организираш това където го пишеш за другата година,като си толкова умен.Ако има 40 деца от ФК“ОБОРИЩЕ и искат да вземат всички участие в турнира а отбора е от 5-6 деца,по твоята логика 5 ще играят-35 ще гледат.И ти ще им обясниш защо не трябва да играят.И ще видиш 35 разплакани деца от твоята тъпа философия.




    0



    0
  2. Право на отговор:
    1. ФК „ОБОРИЩЕ“ има детски отбор;
    2. Априлското въстание не е станало единствено в Панагюрище;
    3. Априлската епопея от 1876 година се развива предимно в ІV революционен кръг. Участие в тази епопея вземат и жители на Клисура, Дряново и други български селища.
    4. Априлската епопея започва с Оборище и Копривщица т.е. не е само с провъзгласяване на въстанието в Панагюрище.
    Идеята, която прокламирам, е за всеобщо честване с различни културни и спортни обществени прояви, което включва и участието на колективи и отбори на всички селища засегнати от Априлската епопея – и това да стане традиция. Какъв е смисъла, да кръстим определени групички с имената на героите и да подчиним проявата в чест на 141 г. от Априлската епопея? /Панагюрище, би следвало да участва с ФК „ОБОРИЩЕ“. С какъв отбор би следвало да участват Копривщица; Брацигово; Батак; Клисура; Дряново и др/. И пак, става дума за традиционно обществено честване, а не – днеска го има, утре е забравено?!




    0



    0
  3. Какво лошо има малките панагюрчета да играят с имената на героите и героичните местности.Нали са се борили 500г.,днес те да играят на воля с Български имена.Ти се излагаш много с този коментар,а децата се радват на турнира и са научили не малко за героите и местностите благодарение на които говорим днес Български език.И роднинските корени не забравяй,по добре пиши стихове инж.




    0



    0
  4. „Идеята“ за организиране и провеждане на детски футболен турнир посветен на АПРИЛ 1876, е добра, но така, както е представена, е мек казано гавра с имената на апостолите и историческите селища. Нищо не пречеше, организаторите да бяха възстановили „забравеният“ турнир от преди 2007 година с участието на елитни детски отбори като ЦСКА; Левски; Славия;Ботев Пловдив (разширено участие с отбори от Батак; Брацигово;Перущица и други – от селищата на ІV ти революционен окръг). Смисълът, не е само в спекулирането с имената на националните герои, а в запознаването и изграждането на трайни приятелски връзки между младите футболисти и началото на това приятелство да бъде свързано със славният АПРИЛ 1876.




    0



    0