Начало Развлечение Гарчо: Сега е на мода да живеем без вода

Гарчо: Сега е на мода да живеем без вода

СПОДЕЛИ

Бътовският Микеланджело Йордан Калагларски влезе в тон с ширещото се в община Панагюрище безводие. Тъй като липсата на живителна течност в чешмите на родното му село все още се бави, Гарчо постави нов лозунг на вратата на гаража си и той гласи:

Шегата настрана, но проблемът продължава да се задълбочава и няма да бъде разрешен в скоро време. От община Панагюрище ежедневно обявяват стореното до момента по ремонтите на водопровода, но това не успокоява хората от населените места, чието недоволство продължава лавинообразно да нараства.

Вчера срокът за отстраняването на повредата бе удължен до 10 октомври. От Кризисния щаб информираха, че правят всичко по силите си, за да се справят с бедственото положение, но прогнозите на този етап не са благоприятни. Селата се снабдяват с питейна вода и вода с водоноски, но това не е достатъчно, жалват се жителите на засегнатите селища.

Безводието провокира и множество местни майстори на писаното слово, които в иронично – сатирични стихове обрисуваха положението.

pzdnes