Начало Избори 2013 Водачът на листата на ПП „Лидер“ в Пазарджик Георги Белчев: Не...

Водачът на листата на ПП „Лидер“ в Пазарджик Георги Белчев: Не сме дощли тук да политикантстваме, а да помогнем

СПОДЕЛИ

Водачът на листата на политическа партия "Лидер" за 13-ти многомандатен избирателен район – Пазарджик -Георги Белчев, е на 29 години. Той е завършил  политология, с профилирано изучаване на френски език. Занимава се с частен бизнес, което е причина отлизо да е запознат с проблемите на малкия и среден бизнес в страната. Управлява фабрика за рециклиране на пластмаса в Пазарджик.В събота той и колегите му се включиха в благотворителния футболен турнир за подпомагане на петима абитуриенти от Панагюрище.

 

 

Г-н Белчев, какво е участието ви в проведеното на 27 април благотворително мероприятие в Панагюрище?

Дойдохме с два отбора – "Лидер" и "Лидер"-Панагюрище, за да участваме в благотворителния футболен турнир с цел подпомагане на социално-слаби деца, чиито родители нямат възможност да осигурят тяхното облекло за абитуриентските балове. Много ни се иска да подпомогнем хубавото протичане на празниците им. Включихме се, защото разбираме затрудненията на тези хора. За родителите е ужасно, че нямат възможност да облекат децата си и да ги изпратят подобаващо на бала. Това е причината да се включим-да подпомогнем тези деца. Каузата е много добра и ние благодарим на организаторите на този турнир. Хубаво е, че не се политизира това мероприятие, защото аз в последните няколко дена станах свидетел на доста грозни прояви. Не сме дошли тук да политиканстваме, дошли сме да благодарим на организаторите и да помогнем на децата и техните родители.
 
Как се справяте с развиването на частен бизнес в България?
Не смятам, че има подходяща обстановка в България за развивавне на частен бизнес, даже напротив. Частният бизнес е максимално притиснат и само ни утежняват с едни административни такси, данъци, без държавата въобще да ни помага. Среда за развиване на частен бизнес в страната аз не виждам и всички изпитваме все повече затруднения в тази посока. Искаме да се развиваме тук, искаме да правим бизнес тук и тук да си плащаме данъците, но трябва държавата по някакъв начин да помогне за това нещо.

В тази връзка какви промени предвижда вашата партия?

Ние излязохме с една политическа програма и по-важно излязохме преди месец с призив към всички политически партии. Призивът беше, че партиите, които влязат в Народното събрание трябва да се обединят около един национален приоритет и главната ни цел да бъде развитие на българската икономика и създаване на нови работни места. Всички знаем, че до 2007 г. имахме един приоритет – влизане на България в Европейски съюз. След това вече национален приоритет не съществува по никакъв начин. Трябва да направим развитието на икономиката национален приоритет и да се обединим около него, така че хората да не търсят препитание в чужбина, да търсим начин да ги задържим тук в България. Имаме конкретни идеи как да подпомогнем бизнеса, включително и с по-бързи темпове за възстановяване на данък добавена стойност. Знаете, че данък добавена стойност представлява 20% от оборота на фирмите. Ние излязохме с една програма 80% от ДДС  да бъде възстановявано преди приключване на данъчната ревизия. Друга мярка, която предлагаме е максимално бързото разплащане на държавата към фирмите. Знаете, че в момента държавата дължи много пари на фирмите, не се разплаща с тях, което пък води до изключително високи нива на междуфирмена задлъжнялост. По този начин икономиката буксува.

На какво залагате при водене на предизборната си кампания?

Ние залагаме на позитивното мислене, на това, че масата членове и ръководни кадри в партия "Лидер" са бизнесмени, които развиват частен бизнес и дават хляб на много български семейства. Вярваме, че ние сме хората, които можем по един или друг начин да помогнем на българското общество да излезе от колапса. Не водим конфронтационна война с никого, не отричаме позитивните неща, които предходните управляващи са направили, но пък и индикираме грешките, защото знаете, че в продължение на три години и половина от управлението на Борисов, ние правехме магистрали. Това е хубаво, но при положение, че стигнахме нива българският народ да няма пари да си плати сметките за най-необходимото като ток и вода, този народ няма как да се радва на магистралите. Не отричаме, че натиснаха и работиха много целенасочено в тази посока, но икономическото развитие на страната практически е спряло. Не е забавено, а е спряло. Нашето мнение е, че беше по-добре да забавим темповете на строеж на магистралите с няколко месеца, дори и година, тези пари да се вкарат в икономиката, да се развиват работни места, предприятия, фирми и така да дойде целокупният растеж на българската икономика.