Начало Без категория Георги Динков с бронз от Eвропейското първенство по самбо за кадети

Георги Динков с бронз от Eвропейското първенство по самбо за кадети

СПОДЕЛИ

Нашето момче донесе единствения медал за България при мъжете

На 18-ти и 19-ти декември в Лимасол, Кипър, се проведе Eвропейското първенство по самбо за кадети. Страната ни беше представена от 10 състезатели и състезателки.

СК „Бойни спортове“ -Панагюрище беше представен от Спартак Кеков и Георги Динков. В категория до 81 килограма Георги Динков се представи отлично, дори над възможностите си, завоювайки бронзов медал, който е и единственият в мъжкото направление за България. В първата си среща той се наложи над представителя на Румъния, втората загуби от представителя на Грузия, а след това, в борбата за бронза, победи представителя на Гърция. Важно е да се спомене, че Георги се бори с контузия на рамото, но показа много воля и хъс за победа и успя да реализира своя труд. В категория до 71 кг Спартак Кеков се класира на почетното седмо място.

Така за пореден път панагюрското самбо защити реномето си на водеща школа у нас. А фактите са красноречиви – Мария Оряшкова стана медалист от Световното първенство, Иван хърков е медалист от Европейското за мъже , а Георги Динков донесе единствения медал при мъжете от Европейското за кадети.

Иван Нетов беше заместник главен съдия на първенството. Ето какво сподели самият той часове след състезанието:

“ Изключително съм доволен от представянето на панагюрските състезатели. Искам да благодаря на треньорите Александър Фъргов и Милена Хъркова за проведената подготовка, както и за успешното приключване на една от най-успешните години за клуба на международния тепих. Благодарности и на Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове, благодарение на чиято подкрепа беше възможно участието на състезателите ни на това първенство.“