Начало Общество Подкрепете панагюрските доброволци в конкурса „Формирование на 2021г.“

Подкрепете панагюрските доброволци в конкурса „Формирование на 2021г.“

СПОДЕЛИ
Снимка: Архив
Имаме удоволствието да ви представим поредната номинация в категорията „Формирование на 2021г.“ в конкурса ни за тази година. Днес на фокус е доброволното формирование на Община Панагюрище.
Формированието от столицата на Априлското въстание бележи сериозен възход в развитието си през изминалата година. В състава бяха привлечени нови и мотивирани попълнения. Положени са сериозни усилия за доокомплектоване с необходимите защитни облекла и оборудване и за повишаване на квалификацията на доброволците.
На 15.08.2021г. формированието участва в овладяването на пожар в иглолистна гора в м. „Капча“ община Панагюрище.
Само три дни по-късно – на 18.08.2021 г. панагюрци се притичват на помощ на съседния гр. Стрелча, където бушува пожар в иглолистна гора и застрашава пряко къщите в източната част на града като се борят с него през цялата нощ.
През септември доброволното формирование провежда мащабно учение съвместно с РС ПБЗН Панагюрище като е проигран сценарий на мащабно бедствие с пострадали.
За съжаление през ноември колегите бяха застигнати от огромна трагедия – внезапно ги напусна дългогодишният ръководител, двигател на развитието и лидер на формированието Радка Немска, която остави ярка следа в доброволческото движение у нас.
Ако искате да подкрепите момчетата и момичетата от Панагюрище може да дадете гласа като последвате този линк: