Начало Спорт Георги Ефтимов на крачка от медалите на силния турнир по случай Съединението...

Георги Ефтимов на крачка от медалите на силния турнир по случай Съединението в Пловдив

СПОДЕЛИ

На 4 септември  в Пловдив се проведе турнир по случай празника на града и деня на  Съединението, организиран от „SKR Maritca Fest“ и награден фонд от 1000лв.

В турнира участваха 16 от най-добрите играчи на България при мъжете, само с покана от организаторите. Такава покана получи и панагюрецът Георги Ефтимов, който направи впечатляващо участие в  турнира.

След като жребий го постави в трета група, Георги не остави шанс на противниците си и с три победи – 3:1 Стоян Сариев (Стоян строй – Пловдив), 3:0 Цецо Цонев (София) и 3:2 над водача в групата Константин Парапанов(Марек-Дигеста Дупница), спечели първото място.

На четвъртфинала Георги победи съотборника си Ерен Бекир (Стоян строй – Пловдив) с 4:2, на полуфинала последва загуба 1:4 от шампиона на турнира Киро Попов (Дунав – Русе), за премията от 200лв. Георги загуби с 2:4 от Петко Габровски(София),но показа много силна игра при мъжете, за което получи много добри думи от треньори и най-добрите състезатели по тенис на маса в България.

На 09-10.08 Георги Ефтимов има повиквателна за контролно в Дианабад – София, за определяне на мъжкия национален отбор за Балканиадата в „Албена“ от 14.09 до 19.09.