Начало Интервюта Георги Гергинеков: АБВ ще събере по-малко гласове от БСП, но ще...

Георги Гергинеков: АБВ ще събере по-малко гласове от БСП, но ще се представи добре на изборите за ЕП

СПОДЕЛИ
Георги Гергинеков

Интервю на Мадлена Георгиева

По повод факта, че преди близо две години и половина бе сред присъстващите по време на учредяването на АБВ, днес се свързахме с екс-кметът Георги Гергинеков, за да го попитаме дали сега ще се присъедини към възраждащото се покрай предстоящите евроизбори национално движение. Ето какво коментира Гергинеков за pia-news:

– Господин Гергинеков, Вие бяхте сред присъстващите, когато се учреди АБВ. Към днешна дата бихте ли се присъединили към националното движение?

– Рано е да се каже, но все пак ние сме традиционалисти и е трудно да се направи една такава крачка. Освен това по време на учредяването замисълът беше съвсем друг – АБВ трябваше да бъде едно движение в рамките на БСП. Сега обаче нещата са съвсем различни, те се готвят да участват в изборите с отделна листа…

– …което сериозно ще разцепи Левицата..

– При всички случаи ще има разцепление. Първанов има много привърженици, а извън рамките на политическата партия, се очаква АБВ да бъде припознато от хора с леви убеждения.

– Имате ли информация дали на местно ниво ще бъде създадена структура на АБВ и кой ще я оглави?

– Със сигурност ще бъде създадена структура, но не знам кой ще застане начело.

– Кой ще спечели и кой ще загуби от битката на двамата лидери?

– Трудно е да се каже. Първанов е опитен политически играч, така да се каже, не го е решил за два дни, направил си е добре сметката, със сигурност преди да стартира този проект, е стъпил на сериозни проучвания на нагласите.

– При тази ситуация какви са очакванията ви за предстоящите избори за Европейски парламент?

– Със сигурност АБВ няма да успее да събере повече гласове от БСП, но очаквам едно успешно представяне и най-вероятно ще имат свой представител в Европейския парламент.