Начало Политика ГЕРБ: Не искаме да се възползваме от общественото недоволство

ГЕРБ: Не искаме да се възползваме от общественото недоволство

СПОДЕЛИ

Панагюрската структура на ГЕРБ е взела политическо решение да не се организират протести на местна почва, това стана ясно по време на нарочна пресконференция на народния представител Христо Калоянов. Той посочи, че причината за това е, че от ГЕРБ не желаят да бъдат идентифицирани като подбудители на бунтовете. Същевременно Калоянов каза, че и в панагюрско нагласите спрямо правителството са реципрочни на нагласите в големите радове и  от структурата трудно удържали на натиска на свои членове и симпатизанти, които искали да се организира протест и в града ни. Ние сме отговорна партия и не желаем да се възползваме от общественото недоволство. Същевременно не спираме нашите членове и симпатизанти да участват в протестите в столицата, каза още народният представител. Кметът Никола Белишки, който също присъства на брифинга обаче заяви, че партията е в готовност да се включи в портестите, ако Правителството продължи да не се вслушва в исканията на хилядите протестиращи. По време на пресконференцията Калоянов, Белишки и общинският съветник от ГЕРБ Томи Наплатанов бяха категорични, че мерките, които в момента се вземат от правителството  – увеличаването на парите за майчинство, намаляване цената на тока и пр. , са "Краткосрочни ефекти с дългосрочни дефекти", предвид факта, че в момента се тегли 1 млрд заем, за да се покрият разходите по тези бързи и популистки мерки.

Депутатът Христо Калоянов заяви, че от ГЕРБ са категорични, че ще влязат в пленарна зала само когато се обсъждат промените в Изборния кодекс. От партията са подготвили законопроект, който предвижда промяна в Кодекса само в частта, касаеща изборите за Парламент. Ние сме за смесена избирателна система със засилен преференциален елемент, което реално ще дава възможност на избирателите да преподредят кандидат-депутатските  листи. Според друга заложена от ГЕРБ промяна, сумата за регистрация за участие в изборите би трябвало да бъде намалена от 10 000 на 100 лева. По отношение на броя на депутатите, от местната струра на ГЕРБ смятат, че е нужно да бъде редуциран, но на базата на сериозен анализ.

 

 

2 КОМЕНТАРА

  1. За да стачкувате трябват пари от къде ще ги извадите? Спряха ви контрабандата и джобчетата започват да се изпразват. Но вижте може да звънете на Димето тя веднага е готова дори и безплатно да полиже.




    0



    0