Начало Култура Гласовити панагюрчета достойно се представиха в конкурса „Път към славата“

Гласовити панагюрчета достойно се представиха в конкурса „Път към славата“

СПОДЕЛИ

Седем талантливи панагюрски деца взеха участие в Националния конкурс „Път към славата“, който се проведе в столицата от 8 до 10 февруари. В него се включиха над 250 деца от цялата страна. Събитието бе под патронажа на д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Възпитаничките на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина Надежда Ковачева и Кристияна Чуклева получиха съответно сребърен и бронзов медали в своите възрастови групи. Седемгодишният Християн Балев, с който Нона Немигенчева работи едва от няколко месеца, получи бронзов медал във възрастовата група на най-малките.  Той и Кристияна Ччуклева получиха покана да участват в конкурса „21 век“, който предстои да се проведе в Слънчев бряг. Надежда Ковачева пък получи покана за участие в музикален конкурс в Казахстан и предложение да запише песен.

При най-големите, в четвърта възрастова група, в конкуренция с повече от 60 участници, Иван Бондар бе отличен с Диплом за творчески успехи за представената от него руска песен.