Начало Бизнес Оптикоелектрон: Предстоят мащабни инвестиции в нова оптична технология, непозната за България и...

Оптикоелектрон: Предстоят мащабни инвестиции в нова оптична технология, непозната за България и Източна Европа

СПОДЕЛИ

Панагюрското дружество Оптикоелектрон успя да разкрие съвсем малка част от плановете си за 2019 година, в интервю с инж. Боян Гарчев, пред военната медия BulgarianMilitary.com

След внимателно прочитане и превод на текста, става ясно, че Оптикоелектрон е приготвил над 1 млн. евро за инвестиция във високотехнологично производство и покупката на нови технологии, непознати до този момент на българския и източноевропейския пазар.

По думите на инж. Боян Гарчев дружеството ще „инвестира над 1 млн. евро в нови производствени мощности“ и „тези пари ще отидат за покупката на съвсем непознати за България и Източна Европа оптични технологии, както и за разработки в областта на електрониката. Именно този факт ще помогне на дружеството ни за първи път да излезе на крайния пазар за високотехнологични обективи. Ще го направим заедно с наш нов европейски партньор“.

От материала става ясно, че през тази седмица започва голямо военно изложение в Абу Даби. На него Оптикоелектрон ще представи не само своите инвестиционни планове пред партньори и клиенти, но и част от серия нова инфрачервена оптика, разработвана през последните месеци.

Боян Гарчев говори и за бъдещето пред дружеството през 2020 година, като подчертава, че ще бъдат инвестирани догодина нови средства за нови технологии и запазване и обучение на персонала.

Всичко това се прави с една единствена цел –качествено производство и квалифициран персонал са верният път в нашето идеологическо мислене и политика на дружеството, както и предпоставка за най-високо ниво на произвежданите от нас продукти, непосилно за голяма част от дружествата в нашия сектор на Балканите и Източна Европа“, завършва своето интервю Боян Гарчев.