Начало Общество Горските от Панагюрище излязоха на протест в знак на солидарност с пребитите...

Горските от Панагюрище излязоха на протест в знак на солидарност с пребитите си колеги

СПОДЕЛИ

IMG_5954

Около 20 служители на Държавно горско стопанство – Панагюрище, заедно с директора инж. Петър Тодоров, излязоха от 10:30 часа на мълчалив протест пред сградата на РУ-Панагюрище. Протестът е в знак на солидарност към двамата горски, пребити в събота от роми в Поибрене, където били дежурни.

През последните дни на месец февруари имаме четирима пребити служители, като последният случай е от тази събота в Поибрене, където роми нанесоха побой над двама наши служители. Лицата, извършили побоя, се изясняват, но трима от участниците са задържани в момента и очакваме да ги освободят. Първоначално и двамата горски служители бяха настанени в болница, към момента единият още е там, а другият е подписал информирано съгласие, с което напусна болницата и е на домашно лечение, макар че според лекуващите го, е трябвало да остане още време в лечебното заведение. 

В момента нямаме искания, тук сме, защото сме солидарни с нашите колеги и няма да допуснем подобни случаи да се повторят отново!“, коментира за ПИА инж. Тодоров.

IMG_5952 IMG_5951 IMG_5950 IMG_5956