Начало Общество Градините не са усвоили над 142 000 лева от миналогодишния бюджет

Градините не са усвоили над 142 000 лева от миналогодишния бюджет

СПОДЕЛИ

Въпреки, че ръководствата на детските градини се оплакват , че бюджетите не са им достатъчни, на практика се оказа, че не са усвоили над 142 000 лева от миналогодишния бюджет. Сумата е вписана като преходен остатък от миналата година в  перо "Целодневни детсkи градини и обединени детски заведения за деца от 1 до 6 години". Това сочи отчетът за изпълнението на Бюджет`2012.

1 933 563 лв са заложени в проектобюджета за тази година за дейност "Целодневни детсkи градини и обединени детски заведения за деца от 1 до 6 години".

Припомняме, че миналата есен, след писмо на група наши читатели, ПИА направи проверка, която установи, че в градините е практика да се събират пари за закупуване на сантиарни материали, минерална вода и прочие или пък родителите да носят съответните материали. Практика, срещу , която голяма част от родителите негодуват. Обяснението на директорките бе, че парите не стигали. Още тогава коментарът на общинското ръководство бе, че детските заведения разполагат с достатъчно големи бюджети. Които, както става ясно от отчета за миналата година, очевидно не могат или не знаят как да усвоят.

Тема с продължение – за „събирането на пари” в детските градини

По 5 000 лева ще получат детските градини

Общината: Никой не е разрешавал на градините да събират пари извън таксите

От редакцията: Кога ще спре нежният рекет в градините? Зависи.