Начало Интервюта Мис Панагюрище Стилияна Пенева: Красотата е нож с две остриета

Мис Панагюрище Стилияна Пенева: Красотата е нож с две остриета

СПОДЕЛИ

Стилияна Пенева е на  23 години, родена е в Панагюрище. Основното си образование завършва в ОУ „проф. Марин Дринов”, а средното в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – Пазарджик със специалност счетоводна отчетност. Записва висше образование в Технически университет-Габрово и завършва индустриален мениджмънт, финанси, банки и борси и бизнес предприемачество. Заедно с ред други участия и конкурси, през 2010г. печели и короната на Мис Габрово. След като завършва се завръща в Панагюрище, за да търси алтернатива за развитие по специалностите, които е завършила. В момента е инструктор по степ-аеробика и Зумба в хотел „Каменград”, както и председател на новосформирания Общински младежки парламент, член е на Ротаракт- Панагюрище.

На 9 февруари Стели спечели титлата Мис Виктория Панагюрище. Дни след събитието, тя отдели от времето си, за да отговори на въпросите ни.

-Здравей, Стели! Как се чувстваш като победителка в конкурса?

– Чувствам се страхотно и все още не мога да осъзная какво наистина се случи! Радвам се, че спечелих този конкурс, въпреки спонтанното ми решение да участвам. Щастлива ме прави и фактът, че все още продължавам да получавам адмирации за титлата, както от приятели и познати, така и от непознати. Благодарна съм на всички, които ме подкрепяха и вярваха в мен!

-Какво е твоето определение за крaсота?

– В живота има толкова стереотипи за красотата, моето определение не се отнася само до външната обвивка. Красотата е понятие, за което всеки има свое изградено виждане. Животът и родителите ми са ме научили да ценя и уважавам много по-важни качества от външния вид. Минала съм през всякакви перипетии, контактувала съм с различни характери, но за мен на първо място стои доброто сърце, колкото и клиширано да звучи. Ако притежаваш добро сърце, то значи, че си душевно богат, а и честно казано на мен друго не ми трябва, то се определя от съдбата…
Когато говорим за конкурси от този характер обаче, визията е основен компонент, според мен едно момиче трябва да има на първо място излъчване, магнетичност, чар и маниери, с които да покаже тази съвкупност от външни качества.

-Какъв е стилът ти на обличане?

– Не крия, че винаги държа да изглеждам добре. Не бих могла да опиша стила си на обличане с едно определение. В ежедневието обичам да нося спортно-елегантни дехи, често залагам и на екстравагантния стил, но и не прекалявам, защото има една тънка граница, която не трябва да се прекрачва, за да на се окаже обратен ефектът, който искаме да постигнем, за да изглеждаме добре.

-С какви козметични ритуали започва и завършва деня ти?

– Съвсем обиковени, каквито всяка дама, държаща на външния си вид прави за да се чувства добре и да излъчва увереност у себе си.

-Кой е любимият ти парфюм?

-Подбирам ароматите според сезона, знаете, че лятото е хубаво да използваме по-леки аромати, докато зимата можем и да се отпуснем с нещо по-силно. Летният ми избор за парфюм е Weekend на Burberry, а през студените дни обичам да използвам Armani-Mania.

– Спазваш ли диети?

– Не. Не мисля, че това е еднственият начин да се поддържа една добра форма. Според мен е необходимо да се направи един хубав хранителен режим, който да се спазва, но не може и без участието на спорта.

-Как поддържаш фигурата си?

– Много лесно- като работя. Преди да започна да се занимавам с аеробика и Зумба, ходех на фитнес 4 до 5 дни в седмицата, но сега не ми се налага, защото настоящата ми дейност напълно го замества. Важното е спортът да стане неделима част от ежедневието и живота ни и аз горещо го препоръчвам на всички, които се извиняват, че нямат възможност или най-малкото- поне за тонус.

-Влюбена ли си? Каква е връзката между любовта и красотата?

– Не ми се иска да коментирам тази тема, но в частност ще кажа, че най-великата и най-висша красота, съпътсваща чоека, е любовта. Когато човек е обичан, той сее около себе си щастие и преливаща енергия,което се забелязва от пръв поглед. Магията на любовта може да омае всеки, няма хора които са имунизирани от това чувство и аз се радвам, че съм го изпитала, пожелавам си и за в бъдеще да е така.

-Каква е цената на красотата?

– Хубав въпрос. За мен красотата няма точно определна стойност, всички искат да бъдат красиви, със слаби и дълги крака, с хубава външност и т.н… Това е нож с две остриета, по-режещият е острият и непремерен език на хората, от който неможем да избягаме. Завистта и злобата са две понятия, които толкова ненавиждам. Това е, цената с която най-често си плащам, всъщност затова нямам и много приятели, защото държа до себе си да имам само истински хора, на които да знам, че мога да разчитам. Мразя лъжата, лицемерието и пошлостта, жалко е, че някои разчитат със зло да постигнат повече, отколкото могат да имат. Ще кажа една любима моя поговорка: „Прави добро, без да очакваш да ти се върне, но не прави лошо, защото то със сигурност ще ти се върне!”