Начало Общество Група от СОУ „Нешо Бончев“ се включи в проект по програма Еразъм...

Група от СОУ „Нешо Бончев“ се включи в проект по програма Еразъм плюс

СПОДЕЛИ

Проектът се провежда в Адъяман, Турция и се провежда от 7 до 15 ноември

proektПреподавателят от СОУ „Нешо Бончев“ Недялка Коларова и  ученичките в гимназията  Ивана Бобекова, Симона Кръстева, Надежда Коларова и Цветина Чернева са в Турция, където се включиха в проект Младежки обмен по програма Еразъм+. 

 Името на този проект е „Сity is born to village“ – Градът е роден в село. Той се провежда в Адъяман, Турция и ще протече 8 дена – от 7 до 15 ноември. Партньори в този проект са Турция, Испания, Италия, Румъния, Литва и България. Той  има за цел да обедини и подобри живота на младото поколение. По време на проекта се разглеждат културните различия във всяка от участващите държави, подобряване на личностни качества, комуникации и предприемачество, съзнаване за безпристрастни решения, както и за активен живот, в който всеки сам изгражда себе си.

„До днес имахме разговори и обсъждния за културните ценности и традиции в регионите от които идваме. Днес следобед посетихме Младежкия център на града, където се срещахме с местни младежи и се забавлявахме – играхме билярд, рисувахме с техниката ебру, отливахме мини скулптури на тези от планината Немруд, която се намира недалеч от града. Ще посетим и едно близко село, за да видим начина на живот там, училището и да поговорим за традициите и културата в този регион. „ – разказа пред ПИА Н.Коларова.

Повече подробности за посещението очакваме да научим след завръщането на групата.