Начало Общество Хартояд, Пластоядка и Стъклояд ще търсят спасители на планетата в Панагюрище

Хартояд, Пластоядка и Стъклояд ще търсят спасители на планетата в Панагюрище

СПОДЕЛИ
restorant

Хартояд, Пластоядка и Стъклояд тръгват на пролетно турне, за да търсят спасители на планетата в 9 български града. Добре познатите герои от кукленото шоу  „Приказка за юначета с празни тумбачета“ ще гостуват в Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера, Стрелча за срещи и забавления с деца от детските градини и началните класове. Турнето на „Театър на приказката – София“ е по инициатива на „Екопак България“ в партньорство с общините, където кукленото шоу ще бъде представено безплатно.

Образователната пиеса разказва историята на трите симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки.

Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци на „Екопак България“.

Навсякъде в 9-те града малките зрители на представлението ще имат важна роля – те ще влязат в ролята на спасители на планетата, които заедно с Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, ще се научат как да разделят по вид отпадъците и кой вид в кой цветен контейнер се изхвърля. Те ще разберат и как хората с действията си могат да помогнат на природата.

След представленията децата ще се впуснат в танци и игри. Входът е свободен, а всеки ще си тръгне с подарък – комикс книжка с игри.

„Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 5000 деца на възраст от 4 до 8 години.

 

29 май 2019 г., 10,30 ч.Панагюрище, театър „Дом паметник“

31 май 2019 г., 10,30 ч.Стрелча, площад „Дружба“

„Екопак България“ обслужва население от 2,57 млн. души в 83 общини, в които са разположени 17425 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации. „Екопак България“ е лидер на пазара на управление на отпадъци от опаковки в България с 41.93% пазарен дял.