Начало Общество Хотелски комплекс Джуджева къща взе участие Зелени дни

Хотелски комплекс Джуджева къща взе участие Зелени дни

СПОДЕЛИ
От 25ти април до 28ми април се проведе 4тото поредно участие на инициативтата Зелени дни пред сградата на Народния театър в гр. София. Изложението е свързано с устойчив начин на живот, добри практики  в тази сфера и разбира се зелен и устойчив туризъм и начин на пътуване. Град Панагюрище също участваше на изложението за втора поредна година с представител хотелски комплекс Джуджева къща.

Хотелският комплекс има сертификат на БААТ(Българската асоциация по алтернативен туризъм) Зелена къща и участваше на общ щанд с останалите Зелени къщи.
Зелена къща е марка за качество, това е сертификат, с който се отличават места за настаняване. Сертификатът се издава от Българската асоциация по алтенативен туризъм от 2008 година. Общо местата за настаняване, които са отличени са 28. По-голямата част от обектите с марката Зелена къща са разположени в живописните български села, но  разбира се, има и хотели в градове. Местата за настаняване от този тип предлагат по-различни и алтернативни почивки, свързани с опазване на околната среда, възтановки и опазване на традициите и обичаите, домашно приготвена храна с продукти от местен произход, походи, разходки и веломаршрути.

На тазгодишния щанд на Зелена къща се месеха баници, пееха се песни от различни краища, а участниците бяха облечени с традиционни носии от региона  на България от който бяха. Разбира се, имаше и хора. Щандът беше украсен и подреден като една истинска българска къща, където посетителите можеха да опитат домашно приготвени сладка от Панагюрище, кашкавал от Боженци и изпечена на място баница по специална рецепта от Горно Драглище.

Зелените къщи успяха да иницират и няколко дейности за най-малките посетители на изложението, на нашия щанд се изработваха "пушчета"(сувенири от вълна) с помощта на децата, също така организирахме и рисуване на Великденски яйца в централната шатра на изложенито.