Начало Местна власт Христо Калоянов: Контактът с ПГ на ГЕРБ и с ръководството на партията...

Христо Калоянов: Контактът с ПГ на ГЕРБ и с ръководството на партията не е прекъснат и можем да разчитаме на тях за всичко

СПОДЕЛИ

hristokaloqnov

Не мисля, че в държавата има политическа криза и смятам, че в следващите месеци страната ще остане стабилна, ще има служебно правителство, което ще подготви предсрочните парламентарни избори„, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик Христо Калоянов, председател на Общински съвет в Панагюрище.

По думите му правителството на Борисов е гарантирало в дългосрочен план и е подсигурило средства за продължаване на проектите в социалната сфера, един от който е този за санирането на жилищните и обществени сгради.

„Контактът с парламентарната група на ГЕРБ и с ръководството на партията не е прекъснат и можем да разчитаме на тях за всичко. Вече е приет държавният бюджет и така имаме възможност да съставим и общинския си бюджет. Всички сектори се нуждаят от средства, но в сферата на капиталовите разходи мисля, че финансирането е най-необходимо. Община Панагюрище вече е спечелила два проекта, които ще облекчат чувствително финансовите средства в бюджета и ще могат да бъдат насочени към други сфери“, уточни Калоянов.

Той допълни, че икономическата ситуация в община Панагюрище е стабилна, тъй като има работещи фирми и голяма заетост.