Начало Общество Хванаха трима бракониери, убили сърна

Хванаха трима бракониери, убили сърна

СПОДЕЛИ

Трима бракониери, убили сърна, бяха заловени вчера след съвместна акция на специализираното звено за ловна охрана и полицията в Панагюрище.
Към 11:00 часа вчера постъпил сигнал – MMS, oт мобилна камера, разположена в землището на село Смилец, на който се виждали трима мъже с ловни пушки. От звеното незабавно се свързали с Районното управление на полицията в Панагюрище и след 4 часово издирване, заловили и тримата бракониери, жители на с.Смилец, които се установило, че са отстреляли сърна, чийто лов е забранен от закона.
Тримата за задържани за 24 часа в панагюрското полицейско управление, оръжието им е конфискувано. За случая е уведомена Прокуратурата, образувано е полицейско производство. Нарушителите ще бъдат съдени по Закона за лова и опазване на дивеча, със сигурност ще им бъде наложена и солена парична санкция.
Залавянето на бракониерите е станало факт благодарение на бързите и адекватни действия на органите на реда, но немалка е и заслугата на поставените преди няколко месеца от панагюрското ловно дружество камери за наблюдение.