Начало Спорт Отличиха най-добрите спортисти на Панагюрище за 2017 г. (ВИДЕО)

Отличиха най-добрите спортисти на Панагюрище за 2017 г. (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

На официална церемония, състояла се тази вечер в спортна зала „Арена Асарел“ бяха отличени най-добрите спортисти на община Панагюрище за изминалата 2017 година.

Събитието предизвика огромен интерес в обществото и напълни залата с публика.

Организатори на събитието бяха Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове.

На церемонията присъстваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на общински съвет Христо Калоянов, общински съветници, членове на постоянната комисия „Образование, култура, младежки дейности и спорт” на Общински съвет, Анна Пелова – почетен гражданин на община Панагюрище и спортист № 1 на XX век, председатели, треньори и представители на спортните клубове, които развиват дейност на територията на общината, представители на бизнеса и медии.

Преди да започне официалната част гразиозните танцьори от клуб по спортни танци „Импулс – Панагюрище” показаха своите умения, а състезателите от СК „Один“ направиха демонстрация.

Церемонията по награждаването откри председателят на Асоциацията на спортните клубове Иван Нетов, който направи обзор на спортната 2017 г., като изтъкна постиженията на спортистите и не пропусна да изкаже своите благодарности към „Асарел Медет“, към Община Панагюрище и лично към кмета на града Никола Белишки.

„С присъединилите се през 2017 година два клуба- Клуб по спортни танци „Импулс” Панагюрище и Клуб МО Съюз България Айкидо, Асоциацията на спортните клубове Панагюрище наброява 23 спортни клуба и организации с  над 700 картотекирани и участвали в състезания спортисти. За изминалата спортно – състезателна 2017 година нашите спортисти  завоюваха над 50 медала от държавни първенства и шампионати. Десет панагюрски състезатели бяха включени в националните отбори и представяха  родния град Панагюрище на Международни състезания“, заяви Нетов. В края на експозето си той бе категоричен, че много големи общини се учат и черпят от нашия опит, впечатлени от резултатите ни.

„Сигурен съм, че няма община в България, която да има толкова много световни, европейски и републикански шампиони, и да има такива високи върхове в спорта във всяка една област”, изрази своята гордост и кметът на община Панагюрище Никола Белишки. Градоначалникът заяви още, че заедно с представители на местния бизнес ще продължават да подпомагат развитието на спорта в града.

Класацията на 10-те най-добри спортисти на община Панагюрище за 2017 година бе определена от Асоциацията на спортните клубове, съвместно с членовете на постоянната комисия „Oбразование, култура, младежки дейности и спорт“ на Общински съвет-Панагюрище, заместник-кметът по хуманитарните дейности на Общината Галина Матанова и медиите на местно ниво.

За спортист на годината, с най-голям брой събрани точки от проведеното гласуване, бе определена МАРИЯ ОРЯШКОВА от Спортен клуб „Бойни спортове“ с треньор Иван Нетов.

Втори в класацията е ИВАН ХЪРКОВ от Спортен клуб „Бойни спортове“ с треньор Иван Нетов.

На трето място е ГЕОРГИ НЕТОВ от Футболен клуб „Оборище“ – капитан на отбора, с основна заслуга за класирането му. Нетов е избран и за футболист №1 за 2017 година.

На четвърто място се нарежда МАРИЯ МАСЛЕВА от Хандбален клуб „Панагюрище“ с треньор Любка Карагьозова.

Пети в класацията е ИЛЧО МАШЕВ от Спортен клуб „Таекуон-до-Один“ с треньор Желязко Гагов.

Спортист № 6 е СТОЯН ЗАЙКОВ от спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“ с треньор Анелия Карова.

На седмо място в класацията е ДЕСИСЛАВА БОТЕВА от Тенис клуб „Панагюрище“ с треньор Борис Влахов.

Осмо място заема лекоатлетката ЛУШКА КОКОТАНЕКОВА от Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“ с треньор Дончо Калпаков.

Спортист № 9 е СТАЙКО ТАНКОВСКИ от Спортен клуб „Таекуон-до-Один“ с треньор Здравко Еров.

На десето място в класацията е ДАНИЕЛ НЕМСКИ от Клуб по лека атлетика „Оборище“ с треньор Катя Кроснарова.

На тържествената церемония тази вечер бяха наградени както десетте най-добри спортисти на община Панагюрище за 2017 година, така и отборът с най-високи постижения – ФУТБОЛЕН КЛУБ „ОБОРИЩЕ“. 

Излъчен бе и треньор на годината в лицето на ИВАН НЕТОВ – треньор на Спортен клуб „Бойни спортове“. Нетов подари наградата си на треньорът на Хандбален клуб „Панагюрище“ Георги Атанасов.

Плакети получиха и най-добре представилите се млади спортисти от различните спортни клубове, класирани в призови места:

– Стиляна Добрева – Хандбален клуб „Панагюрище“;

– Спартак Кеков – Спортен клуб „Бойни спортове“;

– Илия Воденичаров – Спортен клуб по тенис на маса „Асарел“;

– Иван Иванов – Клуб по лека атлетика „Оборище“;

– Златомир Радев – Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“;

– Стоян Шишков – Волейболен клуб „Пан-Волей“;

– Стоянка Варадинова – Спортен клуб „Таекуон-до-Один“;

– Георги Кържанов – Клуб по тенис на маса „1995“;

– Десислав Атанасов – Спортен клуб „Топалов“;

– Мирослав Стаменов – Спортен клуб „Бадминтон“;

– Радостин Петров – Баскетболен клуб;

– Красимира Цоневска – Спортен клуб по художествена гимнастика „Мери Денс“;

– Гинка Юрукова – Шахматен клуб „Оборище“;

– Мариян Наплатанов – Футболен клуб „Оборище“;

– Спас Кърпаров – Туристическо дружество „Бунай“;

– Миглена Гуекова – МОО СЪЮЗ БЪЛГАРИЯ – Айкидо;

– Цветелина Алексова и Божидар Шуманов – Клуб по спортни танци „Импулс“.

В категория ветерани бяха наградени:

– КРЪСТЬО НЕШЕВ – световен шампион;

– ГЕОРГИ ШИШКОВ – световен шампион;

– МАРИН ВУЛЕВ – вицесветовен шампион;

– НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ – бронзов медал от Световно първенство;

– ПЕНКО НОНОВ – Бронзов медал от Световно първенство;

– ПЕТЪР ПЕТРОВ – медалист от Европейско първенство;

– ПАВЕЛ ШИРИЛИНКОВ – балкански шампион.

За най-значимо спортно събитие през 2017 година бе отличено откритото първенство по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open. Наградата получи директорът на турнира Цветозар Христов. Председателят на управителния съвет на Seamaster 2017  ITTF World Tour – ASAREL Bulgaria Open Иван Александров получи специална награда за принос в спорта и популяризиране името на Панагюрище.

Заместник-кметът на Община Панагюрище и бивш шампион на България по лека атлетика г-н Георги Павлов получи специална награда за принос към спорта.

Специална награда за принос в спорта бе връчена и на г-жа Анна Пелова – спортист №1 на XX век.

Специални награди за високи спортни постижения и за прославяне името на Панагюрище получиха шампионите по автомобилизъм Любен Каменов и Илия Царски.

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки (респективно Ръководството на общината) получи специална награда за принос към развитието на спорта в общината.

Специални награди за цялостен принос към спорта получиха г-н Димитър Цоцорков – председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД и инж. Делчо Николов – изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „Асарел-Медет“ АД.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ТУК