Начало Здраве И професионалистите по здравни грижи от ДКЦ Панагюрище подкрепиха днешния протест

И професионалистите по здравни грижи от ДКЦ Панагюрище подкрепиха днешния протест

СПОДЕЛИ
restorant

Мирен протест на медицинските специалисти по здравни грижи в града се проведе днес около 12.00 часа в заседателната зала на ДКЦ Панагюрище, където бяха обсъдени основните искания – по-високи доходи и оставка на председателя на БАПЗГ Милка Василева. По този начин здравните специалисти се присъединиха към колегите си в страната.

Масовата проява е с искане за стартова заплата от две минимални заплати, спазване на Колективния трудов договор – заплащане на извънредния труд, за да не работят на по две места, подобряване на условията на труд. Заплатите в някои общински болници са близки до минималните, а увеличението от тази година до 900 лева не се случва, защото няма достатъчно средства по Здравна каса. Недоволството тръгна от организирани в социалните мрежи медицински работници.
Независимо от срещата вчера между Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи синдикати, министър и премиера, и обещанието, че от 30 млн. лв. отпуснати за болниците, ще се актуализират заплати, сестрите очакват конкретни резултати.