Начало Култура Изложба „АЗ МОГА ДА ОБЩУВАМ ЕФЕКТИВНО“ се откри днес в Музея

Изложба „АЗ МОГА ДА ОБЩУВАМ ЕФЕКТИВНО“ се откри днес в Музея

СПОДЕЛИ

Днес, 1 март 2019 г. в Исторически музей-Панагюрище се откри изложба „АЗ МОГА ДА ОБЩУВАМ ЕФЕКТИВНО“ на ученици и учители от ОУ „Двайсти април“, ОУ „Проф. Марин Дринов“ и СУ „Нешо Бончев“. Събитието се реализира по проект „Ефективната комуникация и емоционалната интелигентност – помощници в борбата с агресията в училище”, финансиран от Европейската комисия по програма „Еразъм+“. Директорът на ОУ „Двайсти април“ Минка Ланджева приветства присъстващите с добре дошли, а г-жа Таня Ракова представи целите и очакваните резултати от работата по проекта. 


Основната цел е реализиране на европейския план за развитие на училището относно приобщаващото образование, като запознае учителите с нови методи и средства за борба с агресията в училище и формиране на добър микроклимат в класната стая.

Изграждането на умения за ефективна комуникация, ръководене на конфликти, развитие на емоционалната интелигентност и дигиталните умения, ще допринесат за приобщаване на учениците към целите на образованието, ще са инструменти за борба с тормоза в училище.
Стела Дашева, ученичка в ОУ „Двайсти април“ представи своето есе на тема „Ако стигна върха сам кой ще ме снима там“.


Поздравителен адрес от името на Община Панагюрище връчи Иванка Тодева, главен експерт „Образование , младежки дейности и спорт“.

Източник: Исторически музей-Панагюрище