Начало Общество Илчо Машев от СК „Один“ е носител на наградата „Дух и сила“...

Илчо Машев от СК „Один“ е носител на наградата „Дух и сила“ в памет на Кръстъо Тютюнджиев (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ
Реклама

Наградата беше връчена за първа година в навечерието на рождения ден на Кънчо, на 25 октомври той трябваше да навърши 30 години

 

Тази вечер, в зала „Арена Асарел“, в една изключително емоционална обстановка, беше връчена за първа година наградата „Дух и сила“, в памет на Кръстьо Тютюнджиев -младши, на изявен спортист от община Панагюрище.

Церемонията се състоя на 24 октомври, в навечерието на рождения ден на Кънчо. На 25 октомври той трябваше да празнува своя 30-ти рожден ден.

Реализирането на тази идея-мечта за награда, в памет на Кънчо, цели да запазим жив спомена за един прекрасен млад човек и за живота му, да споделим мечтите му за съвършенство на дух и сила, да вдъхнем неговия кураж и воля за живот на младите спортисти и така да направим живота около нас по-истински и по-човечен. Това беше неговото кредо, неговият свят и неговата борба. 

Наградата бе посветена и на Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви– учители, спортисти, граждани на град Панагюрище, с безспорни заслуги  за развитието на спорта в града.

В определения срок бяха подадени пет комплекта документи на кандидати за присъждане на наградата. Това бяха:

Даниел Николаев Немски – лека атлетика; Иван Минков Иванов – лака атлетика; Илчо Божидаров Машев – таекуон-до ITF; Лушка Станчова Кокотанекова – лека атлетика; Мария Стефанова Маслева – хандбал.

Георги Тютюнджиев – член на Инициативния комитет обяви носителят на наградата „Дух и Сила” за 2017 година. Това е таекуондистът Илчо Машев. Наградата беше връчена от Кръстьо Тютюнджиев /старши/ – пръв треньор и наставник на Кръстьо Тютюнджиев-младши. Той е запалил искрата на любовта към спорта не сами на внуците си, но и на стотици млади хора от нашия град. С личният си пример, обаяние и коректност той е любим треньор и учител на поколения панагюрци.

Животът на Кръстьо Тютюнджиев-младши беше и е изпълнен с приятели – нови и стари, приятелства- близки и далечни, но искрени. Извън регламента на наградата част от приятелите му пожелаха да се включат със своя поощрителна награда.

Инициативният комитет реши да връчи и специални тениски на всички кандидати за наградата „Дух и Сила”. На тях е монтирано логото на наградата и думите „WAKE UP and BE AWESOME“, които са последният пост на Кръстьо на страницата му „Кръстьо Тютюнджиев – атлет”  в интернет.

Водещата на церемонията Ваня Костадинова благодари от името на Инициативния комитет на дарителите: Сем.Валери и Елена Петкови – роднини на семейството; Желязко Гагов, Савина Белчева, Недялко Шопов, Панталей Проданов; Николай Немигенчев, както и на домакина Иван Нетов – Управител на зала „Арена-Асарел”.

Церемонията завърши с думите на Кънчо: ”Не е задължително да успееш още първия път. Просто постоянствай и успехът ще те настигне”.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА