Начало Здраве Иновативна медицинска апаратура помага на жените да си върнат спокойствието и самочувствието

Иновативна медицинска апаратура помага на жените да си върнат спокойствието и самочувствието

СПОДЕЛИ

Пациентите на д-р Алае-еддин Зауи и д-р Александра Силяноска ще имат възможност да се възползват от най-иновативната технология на BTL EMSELLA, която лекува и подобрява инконтиненцията (неволно изпускане на урина) без оперативна намеса.

Какво е стрес инконтиненция ?

Стрес инконтиненция е неволно изпускане на урина по време на физическо усилие или активност (например:  кашляне, кихане, смях или вдигане на тежки предмети). Неволното изпускане на урина не се предшества от позив за уриниране, а се случва внезапно при натиск върху корема или при отслабване на мускулатурата в тазовото дъно. Това се получава в следствие на естествено раждане или напредване на възрастта. Най-разпространената форма на заболяванетo е у жените над 55 години и засяга 1 на всеки 5 жени в даден етап от живота им. Стрес инконтиненцията е често срещано явление и след нормално раждане.

Основната причина за този проблем е отслабването на тазовите мускули и сфинктера на пикочния мехур, които задържат течността. С отслабването си тазовите мускули губят способността си да се съкращават достатъчно, за да предотвратят изтичане на урина в случай на натиск върху корема.

Някои от факторите, които могат да отключат стрес инконтиненция, са бременност, раждане, предменопаузен синдром, както и самата менопауза, някои здравословни проблеми (увеличаването на теглото, запекът и хроничната кашлица), както и някои хирургични намеси.

Въпреки че заболяването е широко разпространено и засяга качеството на живот на много жени, повечето от тях, не са склонни да говорят за проблема дори с личния си лекар.

В зависимост от степента на проблема, съществуват и различни методи на лечение. Един от най-иновативните използва високоинтезивни електромагнитни импулси.

Отскоро кабинетът на д-р Алае-еддин Зауи и д-р Александра Силяноска в гр. Панагюрище разполага с BTL EMSELLA – апаратура, която използва именно високоинтензивни фокусирани електромагнитни импулси за неволево стимулиране на тазовото дъно, което до известна степен означава заместване на така наречените Кегелови упражнения. Електромагнитните импулси създават електромагнитно поле, което съкращава мускулите и ги тренира, така както се тренират мускулите в една фитнес зала.

Повече за апарата, процедурата и за това кой може да се възползва от нея, научихме от интервюто ни със самия д-р Зауи:

 

Какво представлява апаратът BTL EMSELLA и какъв е принципа му на действие?

 

BTL EMSELLA осигурява с всяка процедура над 11000 кегелови упражнения. Електромагнитните импулси също така подпомагат мускулните влакна и протеини в тазовото дъно да подобрят невромускулния контрол на пикочния мехур. Магнитната терапия нормализира физиологичните нервни импулси и увеличава кръвотока в тазовото дъно.
BTL EMSELLA работи с  единствената патентована технология HIFEM ( High intensity focused electromagnetic field – високоинтезивно фокусирано електромагнитно поле ) , която е клинично доказана и притежава множество клинични проучвания.

 

Колко трае една процедура, болезнена ли е процедурата и има ли странични действия?

 

Всеки сеанс трае 28 минути и е напълно безболезнен и с никакви странични действия. Методът е революционен и се базира на стимулиране и рехабилитация на тазовото дъно на пациентите с мощни магнитни импулси, които предизвикват стягане на мускулатурата и сфинктера на пикочния мехур, които са отслабнали и основна причина за инконтиненцията. Това е  най-иновативната методика в световен мащаб, изключително много разпространена в САЩ и едва третият в България подобен апарат.

 

Какво точно представлява апаратът?

 

Иновативацията на BTL EMSELLA представлява висококотехнологичен „стол“, на който пациентът сяда, а чрез контролна конзола се управляват функциите и силата на интензитета на импулсите. Процедурата е изключително щадяща за пациентите като по време на сеансите усещат приятно масажиране и тонизиране на тазовото дъно. Не се изисква никаква специална подготовка, а просто да седнат с ежедневните си дрехи, без дори да се събличат, удобно на стола за около 30 мин.

 

 Колко процедури е нужно да се направят?

 

Препоръчително е да се направят 6 процедури в рамките на 2-3 седмици, като продължителността на една процедура е не повече от 30 мин. и е напълно неангажираща, безвредна и без да се налага предварителна подготовка и спазване на какъвто и да било режим преди или след нея.

За кого е подходяща терапията?

 

Терапията е подходяща както за жени, които вече имат проблем със стрес инконтиненцията, така и за наскоро раждали жени, които могат да направят процедурите с цел по-бързо възстановяване. Също така е подходяща за жени , които планират бременност да стегнат тазовото си дъно  с цел превенция. В периода на менопаузата терапията би могла да помогне и при такъв проблем, какъвто е вагиналната сухота.
Не на последно място са и мъжете, които страдат от уринарна инконтиненция.

 

Сертифициран ли е апаратът? 

 

 Апаратът отговаря на всички межународни стандарти за качество. Успешно се продава по целия свят. Притежава FDA (Food and Drug Administration) сертификат за безопасност и ефикасност в САЩ, както и CE маркировка за Европа.

Всички протоколи на работа са доказани с клинични проучвания от световно известни и уважавани специалисти.

 

Как бихте обобщили терапията с BTL EMSELLA и какви проблеми решава?

 

Този иновативен метод подобрява качеството на живот – успешно лечение, превенция и профилактика на инконтиненцията както и прекрасно решение за по-бързо възстановяване след нормално раждане.

Запишете своя час на телефони:

0879 374317 – д-р Зауи

0899 919 036 – д-р Силяноска