Начало Общество Стилна и елегантна визия за малки принцеси

Стилна и елегантна визия за малки принцеси

СПОДЕЛИ

 

Няма малка госпожица, която да не мечтае за красива рокля. Като в приказка, с нея тя ще е същинска принцеса с красиви одежди. Разбира се, че добре ще изглежда в ежедневието и с панталони, които отдавна са станали неразделна част от гардероба на малките и големи дами, но за да е стилно и изискано едно момиче, то задължително се нуждае и от рокли . И така ще е от кръщенето, през рождените дни, до вечерта на бала, сватбата и още много по-малко и повече празнични дни. 

Детската рокля е свежа и цветна, почти задължително с панделки, дантела и други красиви акценти. Но, когато трябва да се попълни гардеробът на малката принцеса, са важни и материята, качеството на изработката, стила и цената. 

Кога е време за първата рокля?

Малките госпожици са изключително красиви в млечните и нежни цветове, в които се изработват кокетните дрешки за бебетата. Такива са всички мънички роклички, които постепенно стават част от облеклото на принцесата. Всичко започва с отбелязването на 6-ия месец, първия рожден ден или кръщенето. 

Подобен повод изисква повече елегантност за  празника и за фотосесията, без която няма как да мине тържеството. Иначе, в ежедневието на мъничката кукла, ританките и клинчета са по-удобни и практични. Колкото повече госпожицата пораства обаче, толкова по-често ще е пременена с пъстри и елегантни рокли. 

Критерии при избор на детска рокля

Безспорно е, че дизайнът на една рокля е първото, което привлича погледа. Когато се пазарува за дете, качеството на продукта винаги измества останалите му характеристики на следващо място. Най-важна е материята, от която е изработена дрешката. 

Причината е, че компромиси с нежната детска кожа не бива да се правят. Препоръчителни са естествените материи като памук, лен, коприна, които не запарват тялото. Обагрянето на тъканите и допълнителните аксесоари също са от значение, за да не предизвикват алергични реакции на кожата. Ако се чудите откъде ще почерпите всичката тази полезна информация, без да сте специалист по кройки, шивашки шевове, платове и т.н., отговорът е само един – от етикета. 

Там трябва да е посочен вида на вложените материали и как да се хигиенизира дрешката. Ако се пазарува онлайн, специализираните сайтове към всеки продукт публикуват наличната информация от производителя.     

Как да се ориентираме за размера на дрехите?

Продуктите за най-малките се предлагат според месеците на бебето. За улеснение на родителите са посочени килограмите или ръста, при които  дрешките са подходящи за мъника. Често родителите на новородено купуват някои дрешки с по-голям размер, с оглед бързото израстване на детето. При определени продукти това е възможен подход и ако се колебаете между по-малкия номер и следващия, най-добре изберете втория. Не при всички дрехи обаче действа тази препоръка. Ако една рокля или пола е прекалено голяма, няма да е удобна на детето. 

В дрехата малкото съкровище трябва да се чувства комфортно, т.е. нито да му е тясна, нито прекалено голяма. Налични ли са коланчета, ластици на ръчичките и презрамки, които също не бива да са много стегнати. 

При роклите дължината е добре да бъде съобразена с повода и къде ще я облича госпожицата. Ако ще е за игра в градината или парка, прекалено дългите кройки не са най-практични. Също така е необходимо да съобразите дебелината и плътността на плата със сезона. 

Кога малките палавници избират своите дрехи?

Още в градината децата започват да показват отношение към своето облекло. Отначало искат дрешка с любим анимационен герой, после започват да имат предпочитания към дадени цветове, понякога пък настояват за блузка, яке или рокля като на тяхното другарче. 

В ученическа възраст децата стават все по-самостоятелни по отношение на грижата и подбора на своето облекло. Добре е още от малки те да могат да съчетават дрехите и да научат кога и какво се облича. Все пак до определена юношеска възраст родителят е този, който избира най-доброто на своя наследник. 

Снимки: Кидсо