Начало Общество IRON BROTHERS MC ще почетат паметта на загиналите мотористи

IRON BROTHERS MC ще почетат паметта на загиналите мотористи

СПОДЕЛИ

За пета поредна година в цялата страна ще бъде отбелязан Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти.

Тази ежегодна национална проява е инициирана от BMM (Българска Мотоциклетна Медия) и социалната мото кампания Ние сме хора, не “донори“. Партньор е ГДНП – МВР.

Целта на инициативата е:

– да се фокусира по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху мотористите;

–  по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя;

До момента 28 български града, сред които и Панагюрище, за заявили участие в отбелязването на Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Сред градовете, подкрепили инициативата са Асеновград, Балчик, Ботевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Каварна, Козлодуй, Нова Загора, Нови пазар, Пазарджик, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра,  Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шабла, Шумен и Ямбол.

В Панагюрище на 27 септември за поредна година от IRON BROTHERS MC ще отбележат деня в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотористи. Събитието ще стартира утре в 11.00 часа в клубната къща. В 11:30 ще бъде отслужен молебен за здраве. В инициативата на BMM (Bulgarian Motorcycle Media) и социалната мото кампания “Ние сме хора, не “донори” могат да се включат всички желаещи.

В Пловдив на 27.09 мото общността ще се събира още от 10:00 пред клубната къща на VAGABONDS MC. Два часа по-късно е стартът на почетната мото обиколка из града – бул „България“ – колетото на Панаира – бул „Цар Борис III Обединител – Сточна гара – Централна гара – бул. „Васил Априлов“ – клубната къща на VAGABONDS MC. Свещеник ще обслужи молитва

Мото шествие ще има и в Асеновград. В 11:00 на 27.09 те ще се съберат в къщата на HELLS ANGELS MC ASENOVGRAD. Около 12:00 всички в стройна мото колона ще потеглят към Бачковския манастир, за да запалят по свещичка. След това се връщата в Асеновград – клубната къща на TORNADO MC.

В морската ни столица отбелязването на Деня ще бъде в два поредни дни. В събота, 26 септември 2020 г., варненските колеги за пореден път ще се обединят и безвъзмездно ще дарят кръв, каза Джако Лазаров. И добави:  „За пета поредна година отново ще се съберем в различни градове на България; мирно, кротко и с уважение ще покажем съпричастността си към близките на загиналите и към пострадалите наши колеги.“

Всички, които желаят, могат да отидат в Районния център за трансфузионна хематология (Варна, бул. “Цар Освободител“ 100) и от 10.00 до 14.00 часа с кръвта си да помогнат на нуждаещите се от кръвопреливане. И нека не забравяме, че сред нуждаещите се има (или ще има, за съжаление) и пострадали мотоциклетисти.

А на следващия ден: 27.09.2020 г., за да почете паметта на загиналите братя и сестри, варненското мото общество ще се събере в 12.00 часа на (бившата) Циркова площадка. От клубната къща  ще тръгне мото колоната за почетната обиколка на града. В 13:00 мото шествието ще потегли към лобното място на Бате Чочо.

Мото шествието ще завърши там, откъдето е започнало – на Циркова площадка, с раздаване на курбан за здраве.

В Бургас започва на 12:00 на Пантеона. Ще бъде обслужена заупокойна молитва