Начало Спорт Искат 5 години затвор за Евстатиев

Искат 5 години затвор за Евстатиев

СПОДЕЛИ

evstatiev

„Имало е полов акт, който съм описал, като кръвонасядания по лигавицата в медицинското свидетелство. Има и стара дефлорация”. Това заяви в кулоарите на районния съд в Пловдив по време на делото срещу бившия кмет на общините Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев вещото лице д-р Ангел Фингаров. Евстатиев е подсъдим по две обвинения: че е правил секс с ученичката Ирена Белухова, която преди това е напил. Предвиденото в закона наказание е от 3 до 10 години по първото обвинение, а по второто – за опиянчването на непълнолетната жертва, е до 6 месеца, припомни адвокатът на семейство Белухови Иван Грошев.

„Според тройната съдебно-психиатрична експертиза подсъдимият е здрав. Така че няма причина да не гледаме делото. Ще пледираме, че Иван Евстатиев е виновен и ще настояваме съдът да се произнесе с ефективна осъдителна присъда”, каза адвокат Грошев. По думите му най-справедливо би било, ако екскметът получи 5 години зад решетките. „Присъда от 5 години би била справедлива за това, което се е случило”, каза Грошев.

Съдебният медик Фингаров бе преразпитан при закрити врати, тъй като имало разминаване между документ, че жертвата била с прясна дефлорация, а по-късно при разпит в съда е заявил, че това не било вярно и имало следи от стара дефлорация.

Вещото лице д-р Ангел Фингаров (в средата) бе преразпитан от съда в Пловдив

Вещото лице д-р Ангел Фингаров (в средата) бе преразпитан от съда в Пловдив

По думите на д-р Фингаров терминът „изнасилване” не е съдебно-медицински, а е юридически. „Имало е извършен полов акт, но аз не мога да кажа дали е било изнасилване”, каза още медикът.

Той потвърди, че кръвонасяданията, които е открил по лигавицата на момичето, може понякога да се получат и при доброволен полов акт.

Процесът, който върви към финал, бе отложен за 2 май. Причината бе, че адвокатът на Иван Евстатиев Ташкена Колчева е поискала време да се подготви.
Източник: monitor.bg