Начало Общество ЦОП „Зора” – Панагюрище стартира информационна кампания „Вредят ли ни...

ЦОП „Зора” – Панагюрище стартира информационна кампания „Вредят ли ни или помагат смарт технологиите” в Стрелча

СПОДЕЛИ

DSCN1166

След реализацията на информационна кампания „Вредят ли ни или помагат смарт технологиите” в училищната мрежа на град Панагюрище в края на 2016 година, от днес, 25.04.2017г., екипът на Център за обществена подкрепа „Зора” – Панагюрище  стартира реализацията на информационната кампания на територията на град Стрелча.

Кампанията е предназначена за ученици от 5 до 12 клас и е насочена към повишаване информираността на децата за разумното използване на смарт технологиите и последиците от прекомерната им и неправилна употреба.

Целта ни е да окажем влияние върху промяната в разбиранията, нагласите и действията на младите хора за превенция на инциденти от правене на „опасни селфита” и популяризиране на подходите за противодействие на това явление, както и повишаване нивото на информираност при децата в училищна възраст за вредите, които нанася върху тях неправилната употреба на смарт технологиите в психологически, емоционален, здравен и социален аспект.

За провеждането на кампанията, екипът на Център за обществена подкрепа «Зора» – Панагюрище, с подкрепата на фондация «Социални практики в общността» – Пазарджик, подготви информационна брошура по темата, анкета – обратна връзка (за преподаватели) и презентационен материал „Вредят ли ни или помагат смарт технологиите”. Съвместно с телевизионно студио “Оборище прим”, както и експерти, учители и деца от град Панагюрище, бе подготвен и кратък документален филм, касаещ темата за вредата и ползата от смарт-технологиите.

Планирано е, в хода на кампанията, да бъдат проведени поредица информационни срещи с ученици от 5 до 12 клас на СУ «Св.Св. Кирил и Методий», гр. Стрелча. Информационните срещи се провеждат след договряне с ръководството на учебното заведение, съобразно учебните програми на учениците и професионалните ангажименти на преподавателите.

За резулатите от кампанията, може да следите на интернет страницата на фондация «Социални практики в общността»www.spbc-fondation.org