Начало Култура Историческа празничка разходка из Панагюрище представиха децата от ДГ „Райна Княгиня“ (ВИДЕО)

Историческа празничка разходка из Панагюрище представиха децата от ДГ „Райна Княгиня“ (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

IMG_1185

На 18 май – Международния ден на музеите, в Историческия муей в Панагюрище се проведе прекрасна историческа разходка „Панагюрище – моят град“, а в ролята на екскурзоводи влязоха децата от ДГ „Райна Княгиня“.

Малките родолюбци преведоха присъстващите през интересни исторически факти, легенди и символи, за да разкажат по увлекателен начин историята на града ни. Защото родолюбието и любовта към родината започват от бащиния дом, от родната къща, от дядовия завет, от майчините песни.

IMG_1181

Децата се върнаха назад във времето,  като припомниха историята на града, на Панагюрското златно съкровище и легендата за Яна. Те разведоха гостите по панагюрската чаршия, до мястото на Първото Велико Народно събрание и разказаха за героичната съпротива на панагюрци по време на Априлското въстание и за българската революционерка и национална героиня Райна Княгиня. 

IMG_1176 IMG_1272

Чрез изпълнението на народни песни и танци децата показаха приемственост между поколенията и възпитаване в ценностите на българщината.

В началото на тържеството г-жа Татяна Костадинова – директор на ДГ „Райна Княгиня“, приветства гостите и изказа своята благодарност към ръководството и екипа на Градски исторически музей, за възможността децата да почувстват автентичната атмосфера на родния край.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК