Начало Препоръчани Ивайло Петров е новият-стар шампион в турнира Court Inn Tennis Challenge 2018

Ивайло Петров е новият-стар шампион в турнира Court Inn Tennis Challenge 2018

СПОДЕЛИ

Ивайло Петров е новият-стар шампион в тенис турнира за аматьори и любители Court Inn Tennis Challenge 2018, като в оспорван двубой на финала успя да се наложи над Любо Трахнов. Срещата бе динамична, съпътствана с поредица от пробиви в сервиза на противника, различни стратегии и немалко нерви на игрището. В крайна сметка 34 годишният Иво Петров успя да пречупи съпротивата на Трахнов и победи в последния за 2018 г. мач от Court Inn Tennis Challenge. Главен съдия на срещата бе Кристин Цветанков.

„Благодаря на организаторите и на спонсорите на турнира, благодаря на всички участници в турнира и на Любчо за прекрасната му игра на финала. Публиката бе невероятна и успя да създаде една незабравима атмосфера през целият турнир“ бяха думите на победителя, който си тръгна с чек за 850 лв.

„Всички състезатели играха достойно и публиката беше на изключително ниво“ бяха първите думи на председателя на организационният комитет инж. Лука Гарчев. „Този турнир става традиционен, постепенно вдигаме нивото му, като ще го има, и през следващата година“ подчерта инж. Гарчев.

На официалната церемония по награждаване бяха наградени и двамата полуфиналисти – Кристин Цветанков и Кристин Кроснаров. Освен парична награда, разпределена от наградния фонд на турнира и тенис-аксесоари, първите четирима състезатели в турнира получиха и специално изработени плакети.

Деца на възраст между 11 и 12+ години събираха и подаваха топките на състезателите в полуфиналните мачове и финала, като специално за този турнир това е новост и се прави за първа година. Те също получиха подаръци от организаторите за помощта, която оказаха по време на турнира.

Тази година Court Inn Tennis Challenge раздаде награди и пари на обща стойност 3 200 лв., което го превръща в аматьорски тенис турнир с най-голям награден фонд в България. Организаторите осигуриха съдии за всеки мач, а всички участници получиха по време на своето представяне студени и разхлаждащи напитки. Участваха 30 играча, от които пети ма бяха извън Панагюрище. Най-добре представилият се състезател извън Панагюрище бе Александър Белоконски от Пловдив, който отстъпки на ¼ финала и в оспорван двубой загуби от Кристин Кроснаров.

През 2018 година организатори на събитието бяха Клуб по лека атлетика „Оборище“ и Джесика Инвест ООД с подкрепата на Община Панагюрище и Оптикоелектрон Груп АД. Основните спонсори на турнира бяха местните фирми Николов Медия ЕООД, Асарел Медет АД, Завод за Оптика АД, Бунай АД, Клип Щанц ООД и Огнена Хризантема ООД.

Основен медиен партньор на състезанието през двата уикенда бе Пиа-Нюз

Сн.1(горе) – отляво надясно: Кристин Кроснаров (3-ти), Иво Петров (1-ви), инж. Лука Гарчев – Председател на Организационния комитет, Любчо Трахнов (2-ри) и Кристин Цветанков (3-ти)

Сн.2- Полуфиналната среща между Любчо Трахнов и Кристин Кроснаров

Сн.3 – Награждаването на победителя Иво Петров