Начало Общество Иван Евстатиев е настанен в психиатрия

Иван Евстатиев е настанен в психиатрия

45
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

ivan-estatiev-Small

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилването на 16-годишно момиче, е настанен в психиатричната болница в Пазарджик, съобщи днес говорителят на държавното обвинение в града Димитрия Ганчева. Евстатиев е бил настанен в психиатрията преди няколко дни по препоръка на лекарите и с писменото разрешение на наблюдаващия прокурор по случая Пламен Пантов.

Новината бе потвърдена и от адвокатът на Евстатиев Ташкена Колчева. Според нея, състоянието на клиента й никак не е добро. В тежка депресия е, забелязани са суицидни намерения. В епикризата е записано, че е възможно да отключи друго, по-тежко психично заболяване – шизофрения.

Адвокат Колчева твърди, че Евстатиев е и с влошено физическо здраве. Отново е с бъбречна недостатъчност, влошени са и показателите на изследванията за диабета му. Общува трудно и не си спомня някои неща.

Припомняме Ви, че това е второ влизане в болница на бившия кмет откакто е задържан на 16 януари. Преди повече от месец той бе лекуван две седмици в неврологичното отделение на болницата в Пазарджик, след като получи инсулт в килията.