Начало Криминална хроника Изнасилвачът Владимир Петков отива за десет години зад решетките

Изнасилвачът Владимир Петков отива за десет години зад решетките

СПОДЕЛИ

Десет години в затвора ще престои изнасилвачът  Владимир Петков, реши Окръжният съд в Пловдив. Присъдата не подлежи на обжалване и е окончателна, на практика окръжните магистрати потвърдиха решението на Районния съд под тепетата и също признаха за виновен 33-годишния мъж, който за две седмици изнасили две млади момичета в колите им. Преди тези случаи Петков също бе лежал в затвора за изнасилване, но на три момичета в Стрелча.

След като излязъл той се преместил да живее в Пловдив и започнал работа във фирма за киматици. Мъжът е имал дългогодишна приятелка, от която има дете, но жената го напуска няколко месеца преди той да се върне към старите си навици.

Владимир Петков бе осъден на 4 години от Окръжен съд – Пазарджик, а впоследствие пловдивският Апелативен съд намали присъдата му с една година. След последните две изнасилвания през декември 2017 г. обаче той ще остане в затвора за 10 години.

На 20 декември 2017 г., около 20.30 часа пак в същия район Петков видял друга кола – „Рено Клио“, в която била намирала 21-годишна жена. Тя изчаквала свой познат. Насилникът използвал същата схема – отворил вратата, влязъл в автомобила, придвижил го на около 50 метра в съседна улица и спрял. След това заплашил със сгъваем джобен нож момичето, за да го принуди да се премести на задната седалка на автомобила и там го изнасилил.

За двете изнасилвания насилникът получава общо наказание от 10 годни затвор при първоначален строг режим. На всяко от двете момичета той трябва да плати и по 20 хил. лв. обезщетение.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият си е признал фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт. Размерът на наложеното наказание от десет години лишаване от свобода е определен, след намаляване на наказанието с една трета.

В мотивите си към решението Окръжен съд – Пловдив е заявил становище, че правилно първоинстанционният съд е определил за всяко едно престъпление наказание, като е отчел единствено отегчаващи отговорността обстоятелства. Това е мотивирало определянето на наказание в максималния, предвиден от закона размер, а именно петнадесет години лишаване от свобода. Всички данни, събрани по делото, дават основание да се направи извод на наличие на висока степен на обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършеното от него.

Източник pzdnes.com