Начало Култура Известният режисьор и писател Нидал Алгафари идва в Панагюрище на 2 април

Известният режисьор и писател Нидал Алгафари идва в Панагюрище на 2 април

СПОДЕЛИ

Община Панагюрище и Общинска библиотека „Стоян Дринов“ организират среща с писателя Нидал Алгафари в Панагюрище. Тя ще се състои на 2 април от 17:30 часа в библиотеката. На нея той ще представи 4 свои книги – „Боже, защо Господ лъже?“, “ Аллах,милост нямаш ли?“ , „Любиш ли ти Бог си!“ и последната си „Орисани да избираме“.
В романите авторът ни напомня за места и личности, които разкриват силата на българския дух – Рилския, Бачковския, Преображенския и Троянски манастири, мостовете на Кольо Фичето.
Авторът ни пренася в един различен свят, едновременно близък и далечен, познат и непознат. Следваме героите и техните истории и се замисляме за традициите, историята, любовта и помним основното му послание -“ Да се опитаме да бъдем по-добри!“

Нидал Алгафари е български режисьор и политически PR. Завършва НАТФИЗ, спец. “Кинорежисура”. Режисьор на студентското предаване “Ку-ку”. Продуцент, съсценарист, режисьор на игралния филм “Ла донна е мобиле”. Продуцент и режисьор на телевизионните предавания “Наблюдател” и “Анонси”. Нидал Алгафари е режисьор и на документалния филм “Сирия – история и легенди”. От юни 2002 г. до май 2004 г. е изпълнителен директор на БНТ.