Начало Общество Изявление на директора на Дирекция ”Образование, култура и социални дейности” в Община...

Изявление на директора на Дирекция ”Образование, култура и социални дейности” в Община Панагюрище

СПОДЕЛИ

Във връзка с публикации в някои медии, довели до разпространяване на слухове сред обществеността, относно ликвидация на Общинско мероприятие „Домашен социален патронаж”, заявявам следното:

–  Това е социална услуга, която засяга най-голям брой болни и социално слаби жители на общината. Никога и по никакъв начин не е коментирано закриване на тази услуга, която е доказано необходима за хората;

–    Развитие на услугата е необходимо. Развитие, в посока повишаване качеството на обслужване. Това налага разработване на варианти, които трябва да бъдат икономически изгодни и устойчиви във времето  и които трябва да доведат до нов облик на социалната услуга.

Тази задача е поставена пред управителя на  „Домашен социален патронаж”. След разработването на различни варианти, те следва да бъдат обсъдени и приет този, който ще доведе до категорично повишаване качеството и устойчивостта на социалната услуга.

Фактът, че към момента  Общинското мероприятие обслужва 200 /двеста/ нуждаещи се жители на града и кметствата /без потребители в село Елшица/, е доказателство за ангажираността на ръководството към социално уязвимите групи.

Община Панагюрище е активен партньор на Министерството на труда и социалната политика на Република България в обявените социални програми и това още веднъж доказва съпричастност и търсене на възможности за помощ и подкрепа на всички нуждаещи се жители в община Панагюрище.

НОРА КУНЧЕВА

ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ ”ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА И СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ”

ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Свързани публикации:

Обръщение от група граждани

2 КОМЕНТАРА

  1. Кметското творчество вече е достигнало такива невъобразими върхове на интелектуалната и управленска мисъл, че приема за нормално да изгори балтона заради бълхата в него /лично отношение пренесено на широка основа, при което го отнасят всички/ и защото е the HARD MEN/вероятно прилича на някой/ , праща на амбразурата служители, които вероятно не са съгласни с неговите напъни, за да му бършат д…..о пред обществото.




    0



    0
  2. Баластра, баластра и пак баластра.. това изявление ли е или кво?? Нещо като нищо…
    Работата се разсмърдя, как ще се правят измислени неща.. и почнахте да се обяснявате..
    Пак не се разбра конкретно корпоративните интереси на императора дали ще пуснат пипала или не.. или е въпрос на време да станат факт..




    0



    0