Начало Общество Йоана Пишмишова грейна с българска носия на бала си

Йоана Пишмишова грейна с българска носия на бала си

СПОДЕЛИ

Горда съм, че съм българка, заявява абитуриентката от ПГИТМТ, която не се страхува да бъде различна

Младата надежда на панагюрския клуб „Бойни спортове“ Йоана Пишмишова заложи на българското и грейна с народна носия на абитуриентския си бал. Пред ПИА Йоана сподели, че идеята за това ѝ хрумнала преди няколко години и ето че вече е факт. Много различна, красива, естествена и излъчваща чистота и гордост е Йоана на бала си. Снимката ѝ участва в конкурса на dir.bg за най-красива абитуриентка. Потребителите на Dir.bg ще определят с гласовете си 10-те най-харесвани снимки. Гласуването се провежда във фейсбук страницата на конкурса чрез натискане на бутона „Like“ под съответната снимка. Подкрепете Йоана тук.   „Първоначално мислех да ми я ушият по поръчка, но  впоследствие харесах от един сайт самата рокля и си я поръчах, след това намерих, отново в интернет,една жена, която ръчно рисува такива неща. Всичко останало – пафтите и аксесоарите пак са от интернет. Мотивът е от централна България, но е стилизиран. Мама също ми помогна много с търсенето и избора.“ разказа Йоана.

Роклята заедно с рисуваните елементи и аксесоарите са стрували 250 лева. Решението на абитуриентката се видяло толкова странно на някои от съучениците ѝ, че те дори я питали „Ама как така ще ходиш облечена по този начин?“. На останалите им харесала идеята, но въпреки това се чудели защо Йоана не е заложила на „нормална“ рокля за бала си. На въпроса как се е чувствала самата тя, облечена в народна носия за бала си, отговаря кратко и ясно:

„Горда, защото съм българка и също така защото направих това,което искам.“ 

Денят на завършването е ден, като ден, смята Йоана. „Кой ще помни в утрешния ден с каква кола си бил, колко пари е бил тоалетът ти? Ами никой. Идва ми в повече всичко това. Прекалено много важност придават на този бал. Криворазбрано е. Цялата идея на бала е някак не както трябва“– това е мнението на младото момиче, което мечтае да учи педагогика и да стане преподавател по физическо възпитание и спорт.
Желаем ѝ го от сърце! Попътен вятър, Йоана!