Начало Спорт Йоана Пишмишова със златен медал от турнира по джудо в София

Йоана Пишмишова със златен медал от турнира по джудо в София

СПОДЕЛИ

През отминалия уикенд в столичната зала "Триадица" се проведе традиционният и изключително силен международен турнир по джудо. В тазгодишното му издание се включиха над 500 състазетали –  300 от страната и над 200 от Румъния, Гърция, Трурция и Македония.

СК"Бойни спортове" участва с 13 състезатели и за пореден път защии името си.

В категория до 48 кг. Йоана Пишмишова спечели златен медал, след четири победи, две от които в допълнителното време – т.нар. голдън скор. Стъпка напред направи Димитър Манчоров(кат.до 66кг), който до сега беше печелил само бронзови отличия, но в "Триадица" завоюва сребро. В категория до 34 кг. Христо Пишмишов спечели бронзово отличие. За отбелязване е факътът, че в тази категория конкуренцията беше огромна – близо 50 състезатели.

Иван Хърков спази традицията да не се завръща без медал от състезание и донесе бронз. Никола Петкански пък за пръви път от началото на годината се завърна без медал – той се класира на 5 място в турнира и след златния му медал от миналата седмица, показа, че в спорта сигурни победители няма. На 5-то място се кладираха Никола Йовчев, Димитър Хаджиев и Петър Ушев, на 7-мо – Василий Найденов и Ивелин Танковски.

На сътезанието присъсваха и тримата треньори – Иван Нетов, Александър Фръгов и Милена Хъркова.

"Резултатите от сътезанието потвърждават максимата, че при тези състезатели от клуба, за които няма студ и жега и които са редовни в тренировките, резултатите не закъсняват" – коментира Иван Нетов.