Начало Общество Кадетите на СКТМ „Асарел-Медет“ се завърнаха от лагер в Истанбул

Кадетите на СКТМ „Асарел-Медет“ се завърнаха от лагер в Истанбул

СПОДЕЛИ

Преди ден двама от състезателите на клуба по тенис на маса „Асарел-Медет“ се завърнаха от международен лагер в Истанбул, Турция. Стоян Зайков и Илия Воденичаров бяха сред четиримата български състезатели, отзовали се на поканата, отправена от южната ни съседка. Лагерът бе организиран от техническия директор на турската федерация Тахсин Ергюл, а главен треньор бе Виорел Филимон – селекционер на националния румънски тим за жени и личен треньор на европейската звезда Елизабета Самара. По време на лагера му помагаха колегите му Деян Георгиев от „Дигеста Профи Спорт“, Вахид Елхомри – който води иранските национали до 15 години и представителят на домакините Юмер Коджа.
Турският спортен център Tozkoparan Sports Hall събра над 50 състезатели и спаринг партньори от всички възрастови групи, които в рамките на една седмица, между 20 и 27 януари провеждаха двуразови тренировки на изключително високо ниво. В един от тренировъчните дни българските младежи се включиха в лагера на турския национален отбор, отново по покана на ръководството на турската федерация по тенис на маса. Треньорите са с много добри впечатления от играта на Зайков и Воденичаров, които успяха да се докоснат до ценните съвети на светилото в тениса на маса, за какъвто е смятан Филимон.
В края на лагера бе организирана отборна среща между турските и българските кадети, в която взеха участие и Зайков и Воденичаров, а победата бе за Българя с краен резултат 5:4.
През този уикенд за Илия, Стоян и техния капитан Асен Попниколов предстои участие във втория етап от „Б“ Републиканска група, в която отборът на СКТМ „Асарел-Медет“ е лидер до момента и ще защитава първото място. Турнирът ще се проведе в събота и неделя в зала „Арена Асарел“.