Начало Любопитно Как да наречем детето според зодията

Как да наречем детето според зодията

СПОДЕЛИ
West New York, New Jersey, USA --- Caucasian brother kissing sister --- Image by © KidStock/Blend Images/Corbis

Психолог и астролог с предложения за имена на деца Овен, Лъв и Стрелец

Щастливите имена за личности, родени под знака на огнената стихия: Лъв, Стрелец и Овен – ако вашето дете ще се появи на бял свят в някоя от тези зодии, може да му изберете име според съветите на Олга Романив, известен руски психолог и астролог.

Много често родителите се ръководят от личния си вкус при избора на име за детето, понякога с това да е в съзвучие с бащиното и фамилното и също така да бъде уникално.

В същото време името, съпътстващо човек през целия му живот, носи своя енергетика, която може както да отслаби, така и да усили качествата на своя притежател. Свойствата, които носи името в себе си, могат да бъдат както в резонанс, така и в дисонанс със зодиакалните качества. За да се избегне взаимното неутрализиране или противоречие на тези енергии, е нужно да се отчита съпоставимостта на името и знака.

Хората с огнени зодии са активни и амбициозни индивидуалисти, затова е нужно да обърнете внимание на силните, енергични варианти на име.

Детето, родено под знака Овен, Лъв или Стрелец, обича да бъде в центъра на събитията и вниманието, да бъде лидер, завоевател, любознателен и авантюрист. Когато обмисляте как да го наречете, добре е да подчертаете тези качества.

Хубаво е звученето на името да запази природния темперамент, но да не изостря качества, присъщи на горещата огнена стихия, като избухливост, конфликтност и раздразнителност.

Овен

Момчета

Момчетата от тази зодия притежават силен, войнствен характер, и са благоприятни силни имена, например Борис, Борислав – който няма равен в борбата, Артур („човекът-мечка“, който не знае прегради), Никифор – победител, Марк – име, чийто произход се свързва с богът на войната Марс, покровител на зодията.

Момичета

За тях са подходящи не толкова силни, колкото смекчаващи буйния нрав имена, например борбена, но благоразумна Антонина, уверената в своята победа Вероника, Виктория, Ника, наречена на древногръцката богинята на победата Нике, заслужаващата доверие Елвира и Юлия, способна на героизъм.

Лъв

Малките лъвчета в своите първи години се чувстват особени, не търпят чуждо ръководство, стремят се да са винаги начело.

Момчета

На тях им подхождат имена, които подчертават волевите и организаторски качества, например Аспарух, Владимир, Кирил, победителят Виктор, амбициозният Михаил.

Момичета

Уникалността и чара на момичетата Лъв се подчертава от такива имена като Алла (богиня), царствената Анастасия, благородните Евгения и Мария, слънчевата Елена (а Слънцето, както е известно, покровителства родените от тази зодия).

Стрелец

Немирните и оптимистични деца от тази зодия ще се чувстват добре с енергични, но леки имена, които усилват техните ръководни качества, но не звучат грубо.

Момчета

На тях прекрасно ще им отиват такива имена като мъжествения Андрей, уважаемият Владислав, влиятелният Максим, добрият Мирон.

Момичета

Любознателността, стремежът да разширят кръгозора си се подчертава от такива имена за момичета Стрелец, като Варвара, а също Вяра, Надежда и Олга, които притежават високи идеали и истинска духовност, и Ирина – оптимизъм и миролюбие.

Източник: letidor.ru