Начало Общество Какви видове тасове за коли ще намерите във 4sales.bg

Какви видове тасове за коли ще намерите във 4sales.bg

СПОДЕЛИ

Освен самата изправност на автомобила, естетичният вид е не по-малко важен. За неговото оформяне до голяма степен има значение видът на джантите. Как можем бързо да го променим ако настоящите не ни харесват и кои са най-купуваните тасове за коли? На кои автомобили е подходящо да ги поставяме и как да изберем правилните? Споделят своето мнение от 4sales.

Какво представляват

Тасовете за коли представляват пластмасови аксесоари (капаци), поставящи се непосредствено върху металните джанти. Те основно имат две предназначения: естетични и защитни. Съвременните модерни дизайни са изключително много и имате възможност да направите своя избор от голямо разнообразие. Те могат да бъдат подбрани за пълно естествено вписване с външността и формите на купето за да образуват един цялостен облик, който да радва окото.

В същото време, тасовете за коли предпазват самата джанта от удари на камъни и други атмосферни околни замърсители постъпващи иначе във вътрешността им. Тези допълнения понякога се доставят и с още елементи, като капачки за болтовете, така че и те да бъдат замаскирани и защитени от влага и корозия.

Кои са най-купувани

Когато се прави избор на тасове за коли, на първо място се гледа размера, който да съответства на този на джантата. Размерите са посочени в цолове, като най-популярните и търсените днес са моделите с големина 14 и 15 цола. Този тип автомобилни аксесоари предимно са предпочитани за металните решения, при които естетическата част липсва, а цялостния дизайн много страда от това. Хубавата новина е, че подобен проблем бързо и евтино може да бъде отстранен чрез поставянето на подходящите тасове за коли.

 

За да сте сигурни в това, че след покупката допълнението ще пасне точно, добър вариант е то да се наложи на място, така че да се види дали има пълно съвпадение. Обикновено такова има и то е с изключителна точност, особено когато пазаруваме от доверен магазин. Поставянето е невероятно лесно и удобно, като преди това е необходимо:

  • да изчистите хубаво джантата от мръсотията и прахта;
  • да изчакате да изсъхне;
  • налагате таса на мястото, като се съобразите с местоположението на вентила;
  • внимателно причуквате елемента с гумено чукче или със свита в юмрук ръка по краищата докато не пасне перфектно.

За кои типове автомобили са подходящи

Съвременните модерни коли като цяло излизат от производствения завод с лети алуминиеви джанти, но много от старите превозни средства са оборудвани с метални. Важно е също при избора на тасове за коли да вземем решение с оглед на марката и размера, за който стана дума по-горе. Така можем да се надяваме на пълно и перфектно съвпадение, както и на органично вписване в общия дизайн.