Начало Без категория Kакво е безконтактно измиване на кола? И как да измиете безконтактно автомобила...

Kакво е безконтактно измиване на кола? И как да измиете безконтактно автомобила си в PANA AUTO SPA?

СПОДЕЛИ

Измиването на колата в PANA AUTO SPA разположен в Ритейл Парк – Pana Green Park– ефективно, просто и забавно!

 

Както може би вече предполагате, това е процес, при който вие никога не докосвате колата по време на измиването. Общоприетото измиване с гъби, четки с естествен косъм и други пособия задължително води до надрасквания по повърхността на лака или боята, вследствие на грубите микрочастици останали по повърхността на автомобила Ви или по почистващите четки или гъби. 

 

При предлаганото от PANA AUTO SPA безконтактно измиване с Активна пяна на италианската марка NERTA, е достатъчно просто да напръскате колата с активна безконтактна пяна и мръсотията по колата Ви ще бъде разтворена, без опасност от каквото и да е надраскване на лака или боята на автомобила. 

 

Що се отнася до преживяването Ви, измиването ще бъде по-бързо и по-лесно, от това да търкате с четка и гъба целия автомобил и после да го подсушавате с кърпа, а и далеч по забавно е да напръскате колата си с бяла или розова пяна и да я оставите да се стича.

 

Всяко нещо, дори и да е най-простото, има своите специфики, ето защо по-долу ще се опитаме да ви обясним особеностите на безконтактното измиване, така че по възможно най-удобния и безопасен за вас начин да се насладите на това, досадно по принцип задължение и да го превърнете в удоволствие за вас или децата поне един път седмично.

 

Целта на екипа на Pana Auto Spa е да ви покаже как да измиете автомобила си бързо, качествено и евтино, за да се върнете пак… разбира се.

 

Как да измия безконтактно автомобила си в PANA AUTO SPA?

 

Първо, преди да започнете, уверете се, че автомобилът Ви не е нагрят от слънцето и повърхността му е относително хладна. Ако повърхността на автомобила е много нагрята, това ще доведе до много бързо изсъхване на Активната пяна и повишаване на концентрация на химикалите, което от своя страна би могло да увреди лака или боята на колата, ето защо принципът тук е нанасяте пяната и веднага измивате.  

 

Не забравяйте, че Активната пяна съдържа химикали във висока концентрация, които могат да бъдат агресивни към лака и боята на автомобила и затова се препоръчва пяната да не се оставя да изсъхва. 

 

Второ, погледнете и кои са най-замърсените участъци на автомобила, защото трябва да им обърнете специално внимание при нанасянето на пяната.

 

Първа стъпка: Предизмиване/Водоструйка

Използвайте водоструйка за предизмиване на колата. Целта е преди нанасянето на активната пяна, да навлажните, омекотите и отстраните по-големите наслагвания от прах, кал, мушички и мръсотия. Обикновените водоструйки са с налягане от по 140-180 бара, но Водоструйката на Pana Auto Spa е с налягане от 210 бара, и това ви позволява дори при по леко замърсени коли да отстраните мръсотията от колата си, дори без използването на Активна пяна …но моля Ви,  дръжте силно пистолета с две ръце, за да не измиете очите си, вместо автомобила си.

 

Обикновенно тази процедура отнема 1 до 2 минути, като не забравяйте, че целта на тази стъпка не е да отстраните цялата мръсотия, а само да я размекнете, да облеете колата с вода и да я охладите.

 

Оборудването на Pana Auto Spa разполага с удобен бутон PAUSA, който ви позволява да спрете отброяването на времето си докато сменяте пистолетите и така да не губите пари докато обикаляте колата си.  

 

Извод: Задължителна стъпка, която отнема 1,5 до 2 минути.

 

Втора стъпка: Нанасяне на безконтактна Активна пяна

След като сте омекотили по-големите наслагвания на мръсотия и колата е вече влажна, тук е моментът да покриете цялата повърхност на колата с Активна пяна. 

 

За увеличаване на приятното изживяване, екипът на Pana Auto Spa е подбрал за Вас Бяла и Розова-Парфюмирана Активна Пяна на Италианския лидер NERTA. Активната пяна е невероятно лесна за използване и нежно ще отстрани отлаганията, които могат да представляват риск от надраскване. Уверете се, че спазвате препоръчителното време на престой на пяната (не повече от 2 минути), за да се активират химикалите в пяната и извлечете максимума от нея. 

 

Как да изчислите времето си: В клетката има два пистолета – единият за пяната, другият за водата. За напръскването на колата са необходими  около 1 минута до 1,30, при смяната на пистолетите са минали още 0,30 сек до 1 минута и ето ги изтекли 2 мин и вие трябва да започнете измиването на Активната пяна с Водоструйката.

 

Извод: Задължителна стъпка, която отнема 1,5 до 2 минути.

 

Трета стъпка: Отмиване

 

Това е моментът да изплакнете обилно с вода, като не е необходимо да търкате с четка или кърпа, Активната пяна ще свърши своята работа, като отстрани замърсяванията. Но, ако все пак, автомобилът ви е много мръсен или има дълбоко набити в лака насекоми от шофирането ви със 200км/ч на магистралата, то от екипа на Pana Auto Spa са Ви предоставили специални четки с естествен косъм за отстраняването им. След като завършите, уверете се, че няма остатъци от пяната по повърхностите на колата.

 

Ако няма да полагате вакса за допълнителна защита на Автомобила, отмиването е добре да го направите с Пречистена Осмозна вода, за да не остават бели петна от варовик върху автомобила.

 

Извод: Тази стъпка е Задължителна, отнема 2 до 3 минути и ако няма да ползвате защитна 3D Вакса, е задължително за използвате Пречистена Осмозна Вода.

 

Четвърта стъпка: Защита. Полиране и Блясък

Незадължителна, но полезна стъпка е добавянето на 3D вакса за автомобил. Обикновените вакси създават хидрофобно покритие, което навлиза в порите на боята и не позволява водата и мръсотията да се задържа по повърхността. Разбира се, това не е задължителна стъпка, но ако желаете да увеличите живота на лаковото покритие, препоръчваме да нанесете защитна 3D вакса.

 

Използваната от Pana Auto Spa – 3D Вакса – CAR WAX BR30 е професионална, течна подсушаваща и полираща вакса предназначена за употреба непосредсвено след външното измиване на автомобила. Благодарение на специалната си формула, NERTA CAR WAX BR30 придава бласък на автомобила и образува водоотблъскващ филм. За разлика от други течни вакси за автомобили,  CAR WAX BR30 не се влияе от твърдостта на водата.   Освен полиращия и водоотблъскващ ефект, течната вакса CAR WAX BR30, намалява задържането на статичните замърсявания върху повърхността на автомобила.   

 

Извод: Препоръчителна стъпка, която отнема 1 до 1,5 минути

 

Пета стъпка: Подсушаване

Екипът на Pana Auto Spa ви предоставя комбинацията между нанасяне на вакса и изплакването на колата с пречистена осмозна вода: това е вода, на която посредством обратна осмоза е отстранен варовикът и всички микроелементи, чистотата на водата е до 95%. След използването на тази комбинация, вашата кола няма да има нужда от подсушаване, тъй като водата ще се плъзга по повърхността.

 

Ако все пак искате ръчно да подсушите автомобила си, то на ваше разположения са Силиконово перо за отстраняване на водата върху колата и възможност да си закупите Микрофибърна кърпа

 

Извод: Незадължителна стъпка, която отнема 3 до 5 минути

 

Шеста стъпка: Прахосмукиране

След като измиете автомобила си, срещу клетките са разположени Апаратите за Прахосмукиране, където в рамките на 5 минути ще можете да отстраните прах, кал и боклуци от вътрешността на автомобила. На ваше разположение е и Ароматизиращ спрей, с който да придадете и аромат в автомобила си.

 

Като заключение можем да кажем че екипът на Pana Auto Spa се е погрижил в рамките на 5 до 8 минути да измиете перфектно колата си и в рамките на още 5 минути да я прахосмукирате и освежите отвътре. Ако все пак не успеете да се вместите в тези рамки, задължително потърсете екипа на Pana Auto Spa, за да ви консултира за правилната технология на това иначе просто и вече забавно упражнение.