Начало Препоръчани Какво трябва да знаете за спортните залагания?

Какво трябва да знаете за спортните залагания?

СПОДЕЛИ

Принципите, които ще бъдат разгледани в тази статия не са достатъчни за да се превърнете в мастъри на спортните залагания, но определено са добра основа над която да надгражда, до степен в която залозите се превърнат не просто в друг начин за забавление, но и стабилно доходоносно занимание

 

Не съдете з атова доколко сте успешен или не само базирайки се на няколко залога. Дори и най-точната прогноза или залог, могат да се променят буквално в последните минути. Добър пример за това е рикошет в последната минута в игра на футбол. Бъдете наясно, че няма такова нещо като сигурна печалба и се въоръжете с търпение, да бъдете постоянни да следите различните ситуации и резултати, така че  да сте успешни не днес а в дългосрочен план. 

Във връзка с по-готния съвет, или това да не гледате моментната картина, следва и още един съвет – не обръщайте твърде много внимание на отделни залози. На практика това означава, че не бива да се опитвате да „възстановите“ загубената сума веднага след загуба – напротив, трябва внимателно да анализират причините за поражението, за да не сбъркате следващия път.

Съществува разбира се и обратната страна на монетата, която също може да доведе до нежелани резултати. Ако  спечелите, не трябва да се оставяте на еуфорията да ръководи решенията ви, тъй като има голяма вероятност това да доведе до правене на необмислени или необосновани залози, защото смятате че сте “на прав път”. 

 

Винаги имайте предвид, че залагането на спортни събития изисква постоянство и търпение. Успехът не идва за една нощ в почти никой аспект, а в този тип дейност още по-малко. Факта е, че има случаи в които новаците имат късмет, но не забравяйте, че опцията те да загубят всичко още на следващия ден е доста голяма. Отново, важното е не само при загуба, но и при победа да анализирате стъпките довели ви до този резултат, тъй като едно е сигурно – рядко е чиста случайност.

Проучване на конкурентите е следващото важно на което трябва да отделите време и усилия. Най-често срещаното мнение е, че просто трябва да победим букмейкърите, сякаш той е врагът който взема парите. Това е доста грешен начин на мислене, тъй като оптичните играчи, залагат на това да изучат цялостно пазарите за залагания и останалите участници в него.

Разбира се, букмейкърът публикува коефициентите, при които се правят залозите и взема парите, така че е разбираемо защо играчите искат да победят. За съжаление, това е битка, която не може да бъде спечелена: печалбите ви ще бъдат загуба за много други в противен случай букмейкърите биха фалирали отдавна. Има и случаи в които букмейкъра дори влиза в ролята на съюзник за нови или редовни играчи, като ги стимулира със своите бонуси, като на пример betwinner, който подкрепя не само новите играчи с начален бонус код, но и лоялните такива с различни бонуси и промоции.

Ясно е разбира се, че гореспоменатото съперничество с играчите е по-скоро относително, тъй като няма значение колко точно можете да предвидите резултата от футболен мач преди началото на играта, ако има хора с по-точни прогнози, които ще получат „голямата награда“ в резултат.

Загубата не винаги е лоша, колкото и неправдоподобно да звучи. Дори най-добрите професионални залагащи не могат да печелят през цялото време. Може би те са направили най-точната прогноза, намерили най-неефективните коефициенти на букмейкъра, но все пак губят поради някаква злополука. Освен това, най-вероятно девет от десет пъти техният залог  би бил печеливш, но не и този. Следователно човек не може и не трябва да се отчайва от всеки загубен залог.

На някои може да изглежда, че професионалистите в света на залаганията са намерили златна мина за себе си и водят безгрижен и луксозен живот, наслаждавайки се на усещането за превъзходство над всички останали по-малко успешни залагащи.  Но нещата не са толкова прости, тъй като работата им изисква изключително постоянство и усилия. Те постигат предимство пред болшинството не поради факта, че печелят през цялото време, а поради а точно обратното – губят по-рядко от повечето други участници.

Също така трябва да се научите да преодолявате пораженията и най-добре е да го направите по този начин: ако залогът ви не е печеливш, анализирайте го,  разгледайте го от всички страни и се запитайте дали сте направили всичко правилно. Ако отговорът е да, не се колебайте да следвате избрания път, придържайки се към собствената си стратегия, но ако отговорът е не, може да се наложи да преразгледате своя подход или самата стратегия.

Никога не трябва да се забравя, че е невъзможно е да се контролира всичко. Всеки играч трябва да е наясно, че е малко вероятно да успее да повлияе на резултата от футболен мач например. Определени поведенчески пристрастия могат сериозно да повлияят на процеса на вземане на решения при залагане и колкото по-рано разберете това, толкова по-добре за вас. Като играч, вие не само трябва да сте наясно с този фактор, но и да се опитвате да го изолираме, така че да не повлияе на вземането на решение. 

Тези изкривявания могат да засегнат много – паметта ни е селективна и може д ани накара да променим неволево предишното мнение за това каква е  причината, поради която правим или не правим конкретен залог. Именно поради това ние се отклоняваме от рационалната преценка, което е мнгого опасно в света на рисковете, свързани с залагането на пари.