Начало Общество Какво време ни очаква в събота

Какво време ни очаква в събота

СПОДЕЛИ

Утрото на 11 януари ще е мразовито, с минимални температури от минус 8 до минус 6 градуса в затворените котловини до минус 2-0 градуса – на изток.

През деня ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат още и дневните ще са между 6 и 11 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

В неделя облачността ще бъде значителна и главно в Южна България ще превали слаб дъжд, в планините, главно в Рило-Родопската област – сняг. Във високите котловинни полета на Западна България още през нощта срещу неделя дъждът ще премине в сняг. Северозападният вятър ще отслабне, до вечерта в повечето райони в западната половина от страната и ще стихне, а в източната – ще се ориентира от север-североизток. В началото на следващата седмица отново ще се установи предимно слънчево и спокойно време. От запад ще започне ново затопляне. На места по поречието на Дунав, в котловините и низините, преди обяд ще бъде с намалена видимост, а температурите в тези райони ще остават по-ниски.