Начало Общество Кални бани в Стрелча от септември

Кални бани в Стрелча от септември

281
0
СПОДЕЛИ

kalni-bani

Калните бани в Стрелча ще заработят от началото на септември, съобщава  „Пазарджишка Марица“, цитирайки шефа на „Общински имоти“ Благой Атанасов. СПА атракцията ще радва посетителите на градския минерален басейн. Той в момента е затворен за профилактика – обезпаразитяване, дребни ремонти и други, но ще отвори отново врати след месец.

За лечебната кал специалистите гарантират, че се справя с няколко болести, най-вече ставни проблеми. Процедурите в Стрелча ще се извършват от специалисти. Засега обаче те ще са напълно платени. Имаше идея услугите да се прехвърлят на местния медицински център и част от тях да минават по Здравна каса, но все още няма развитие по този въпрос, обясни Атанасов.

За кални бани в Стрелча се говори от миналата година. Заради някои бюрократични спънки обаче предлагането на СПА услугата се забави повече от година. За тази есен обаче всичко е уредено. Уговорена е и доставката на калта, която ще идва от Българска академия на науките. Оттам в Стрелча вземат черноморска луга и ароматизиращи соли.

На новата атракция в курортния град залагат много. Очакванията са да привлекат голяма част от клиентите на известния с тази процедура черноморски град Поморие. В бъдеще надеждите са дори Стрелча да го задмине по популярност.