Начало Спорт Каменов първи под Шипка, взима и голямата награда

Каменов първи под Шипка, взима и голямата награда

СПОДЕЛИ
Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg
Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg
Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg

ГОЛЯМАТА НАГРАДА от 3000 лв. за първото място в генералното класиране допълнени от 200 лв. за първото място в клас НС1 отиват на името на Любен Kаменов, който след съботните тренировки днес спечели и трите състезателни манша на петия кръг от планинския шампионат Шипка-Дамасцена. Нито за един момент от началото на състезанието вчера до финала днес, панагюрецът нито за един момент някой да застраши първата му позиция, като освен голямата награда Каменов взе и 25 т. за шампионата и за първи път от началото на  сезона оглави общото подреждане.

В шестте изкачвания на 4200-метровото трасе на Шипка-Дамасцена Каменов направи четири последователни рекорда от вчера до втория състезателен манш днес.

Не, за тази година няма да има повече рекорди на това трасе, свалям темпото, целта ми е завършване на състезанието“, заяви за сайта с новини в българския автомобилен спорт състезателят на Каменов Рали Тим.

Това стана точно след като той записа четвъртото ня-добро постижение в този кръг и близо половин час, преди собственикът на етно-комплекса Дамасцена Стоян Стоянов да обяви, че увеличава десет пъти наградния фонд на състезанието.“

Победителят спечели с общо време от трите изкачвания от 6:16.04 мин, следван от Даниел Живков (ЕФКО Рейсинг Тим, Ланча Делта Интеграле, НС2), който изоставаше и в трите манша с 12.41 сек.

bgnrc.info