Начало Култура Куп престижни отличия за „Тангра” от фестивала „Златен прах”

Куп престижни отличия за „Тангра” от фестивала „Златен прах”

СПОДЕЛИ
restorant

13726804_921579457971036_6894005691128879186_n

Нови големи отличия и прекрасни емоции за танцьорите от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ и техния ръководител Мария Терзийска, които получиха своите заслужени награди от Международния фолклорен фестивал „Златен прах“ – Челопеч 2016:
Грамота за цялостно представяне на ПФТС „Тангра“, първо място в категория до 18 години и второ място за категория над 18 години.

Съставът получи и грамота за вярна интерпретация на танц-образец от репертоара на ансамбъл „Тракия“, грамота за авторско произведение категория до 18 год., а ръководителят Мария Терзийска бе отличена със специална грамота за най-добър хореограф.

Освен грамоти и поздравления, нашите танцьори получиха от организаторите от Община Челопеч и парични премии, с които да продължат да развиват таланта си занапред.
Оценяването на изпълненията в категория „Фолклорни танци“ и връчването на наградите беше осъществено от професионално жури в състав: проф. Даниела Дженева – гл. художествен ръководител и директор на ансамбъл „Тракия“, гл. ас. д-р Благовеста Калчева и ас. Димо Енчев – преподаватели в катедра „Хореография“ на АМТИИ – гр. Пловдив, Росен Богданов – хореограф и гл. секретар на Международната асоциация на националните фолклорни федерации, Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на ансамбъл „Българе“.

Информация НЧ „Искра-1872“ с. Попинци, снимка Мария Терзийска