Начало Спорт Каменов с най-добро време след трите тренировъчни манша. Утре стартира пръв

Каменов с най-добро време след трите тренировъчни манша. Утре стартира пръв

СПОДЕЛИ

liubchoЗа пети пореден път (реално в четири старта) панагюрецът Любен Каменов (на снимката, Мицубиши Лансър Ево 9) ще стартира първи и в шипченското състезание, което е предпоследния старт от програмата за планинските изкачвания през тази година. Пилотът на Каменов Рали тим спечели това си право в третия манш от днешните квалификации, които обаче от Благоевград насам не преминаха така леко и Любен не победи безпроблемно, както ставаше от началото на сезона и този път причината е в участието на Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9).

Софиянецът, с който Каменов е свързан с тесни приятелски отношения, го попари още в първото изкачване по 6800-метровото трасе, завършвайки пред панагюреца с авантаж от фантастичните 6.18 секунди.

Във второто преминаване на трасето нещата се повториха, но този път Каменов се „събуди“ и преднината на каращият по шипченското трасе за първи път от година насам Камбуров бе стопена с 5.97 сек.

Така че дали панагюрецът ще загуби първата си квалификация от началото на този силен за него шампионат, щеше да се реши в третото преминаване по трасето. От една страна бе завръзката, която дойде много бързо в съботните сесии, от друга – това, че двете „деветки“ още на старта се представяха като най-мощните коли в короната от 49 автомобила.

След всеки един от първите два манша Камбуров категорично заявяваше, че всичко при него е окей, но точно след второто качване той се оказа причина на за краткото прекъсване на надпреварата, след като автомобилът му угасна в трасето.

Дали спокойствието на Камбуров беше демонстрация на самочувствие, че механиците, които се бяха вкарали в двигателя ще се оправят или просто пилота направи приятелски жест към Каменов, не е ясно.

Така или иначе на старта в неделя панагюрецът ще бъде първи, зарази уникалната разлика от 0.11 сек, с която, но също и със спирането на Камбуров, успя да си заработи правото на първи стартиращ.

Трети в колоната утре ще е шуменецът Христо Манолов (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2), който изостава от лидера на огромната дистанция от 18.65 сек, но пък изпреварва с близо три секунди прекия си съперник както за вицешампионската титла в генералното класиране, така и за първото място в клас HС2.

Източник: RallyXpress