Начало Спорт Каменов втори в първия манш от планинския шампионат на Румъния, потрошена турбина...

Каменов втори в първия манш от планинския шампионат на Румъния, потрошена турбина прекратява участието му

СПОДЕЛИ

Шампионът на България за 2016 година Любен Каменов прекратява участието си във втория кръг от планинския шампионат на Румъния, след като при слизането от финала на първото качване, се оказва, че турбината на неговото Мицубиши Лансър Ево 8 е получила неотстраним дефект. Заради аварията панагюрецът е принуден за втори пореден път в Брашов Трофей Тотал да откаже старт. Първият път това става, когато стартиралият преди него Андрей Думитреску завърта на трасето своята Татоо Формула.

Оказа се обаче, че са успели да изместят автомобила встрани от трасето, така че нямах проблеми при преминаването – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Любен Каменов. – Нямах  представа какво е постижението ми – първо-второ-трето. А и таблото е на 500 м., така че на връщане съдиите – напълно резонно – предложиха да стартирам, за да подобря времето си. Можех да го направя и се съгласих.

Тогава обаче идва разочарованието, когато слизайки обратно по трасето се оказва, че турбината на „осмицата“ отказва да работи коректно.

Каменов втори в първия манш, потрошената турбина го спира

Още нямам представа как е повредата, но беше ясно, че няма да мога нито да направя рестарт, нито да карам във второто състезание.“

Най-голямо е разочарованието на Любо от това, че това е турбина, която е съвсем нова.

Има- няма 150 км – използвана е единствено само в международното състезание в Словения и тукашните маншове и тренировки. Жалко, наистина жалко“, коментира Каменов.

Така, след като механиците мълчаливо клатят глави за възможния ремонт на турбината, на Любен Каменов се налага да отиде на старта, за да откаже и рестарта, и втория манш от Брашов Трофей Тотал.

В първия манш най-бърз бе Богдан Кузма (Мицубиши Лансър Ево 8) – 2:17.721 мин, следван от Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 8) – 2:19.420 (+1.699 сек) и Пол Андроник (Мицубиши Лансър Ево 5) – 2:19.760 (+2.039 сек).

Източник: bgnrc.info