Начало Спорт Каменов завърши на 5 място в генералното класиране и в клас Н4...

Каменов завърши на 5 място в генералното класиране и в клас Н4 на Планинско Брашов 2016

20
0
СПОДЕЛИ
restorant

Мария МАСЛЕВА

kamenov

Любен Каменов завърши на 5 място в генералното класиране и в клас Н4 на Marele Premiu al Orașului Brașov 2016.За съжаление и през двата състезателни дни панагюрецът бе преследван от технически проблеми.

През тренировъчният ден Каменов успя успешно да финишира и в двете опознавателни тренировки, като там завърши на 2 позиция в общото класиране. След тези две тренировки, последваха три тренировки, които определят начина за стартиране в състезанието. Всичко вървеше добре за Каменов до началото на втората тренировка, когато на старта автомобилът му угасна. За съжаление третата тренировка бе отменена и с времето си от първия манш Каменов се класира на 5 място в общото класиране. Екипът на панагюреца успя да острани проблемите по автомобила и с нетърпение очакваха следващия състезателен ден.

В събота преди състезанието също имаше две подгряващи тренировки. Любен стартира само в първата и финишира на 5 позиция, тъй като не даваше много газ, за да можем да пази автомобила.
Последваха двата дългоочаквани състезателни манша. Каменов стартира в първия манш, но проблемите с автомобила отново се появиха, колата започна да прекъсва и панагюрецът завърши на 3 място в първи манш. Във вторият манш автомобилът се влоши още повече и Каменов финишира на 5 място с доста по-слабо време от първи манш.

По този начин, с проблемите, които ги съпътстваха през цялото състезание, Kamenov RallY Team успях да се класираме на 5 място в генералното класиране и в клас Н4 на Планинско Брашов 2016.

„Щастливи сме, че все пак успяхме отново да отидем в Румъния и да участваме на едно толкова добре организирано състезание с изключително красива природа.“ споделиха от тима.