Начало Общество Камиони закъсаха при Попинци

Камиони закъсаха при Попинци

СПОДЕЛИ

Сигнали за закъсали камиони  по пътя Пазарджик-Панагюрище в района на село Попинци. Това информираха от Областната дирекция на полицията в Пазарджик.

През нощта на територията на цялата област паднаха валежи от сняг, които създадоха условия за наличие на неголяма снежна покривка по пътната мрежа, но температурите в ниските части са положителни и тя бързо се топи. По високите части и на усойни места при ниски температури има условия за образуване на лед.

На автопатрулите от сектор „Пътна полиция” и районните управления в цялата област са поставени задачи за активен мониторинг на състоянието на републиканската и общинските пътни мрежи и при необходимост за връзка с отговорниците на снегопочистващите фирми. От ОДМВР-Пазарджик предупреждават водачите да шофират с повишено внимание, с технически изправни и оборудвани автомобили, да спазват необходимата дистанция и да сигнализират при проблеми по пътя.

С особено внимание да се движат по пътищата от планинската част на областта – между Батак и Доспат, където е паднал повече сняг и въпреки че пътят се почиства, отстрани има снегонавявания. Същото се отнася и за пътищата Велинград-Юндола-Якоруда, Белово – Юндола и Панагюрище – село Панагюрски колонии.

*Снимката е илюстративна